2011. október 10.

HR-es céggel dolgozik a GfK Hungária

Közösen fejlesztettek: a mystery shopping (próbavásárlás) módszerét használnák fel új területeken.

Közösen fejlesztettek: a mystery shopping (próbavásárlás) módszerét használnák fel új területeken.

Új mérési-fejlesztési technológiát dolgozott ki a GfK Hungária és az Európa Tréning Oktató és Tanácsadó Iroda, amely a vállalati marketing és a humánpolitika összehangolását célozza. A technológia lehetővé teszi a vállalat hiányosságainak pontos felmérését, és erre épülve célzott képzési rendszert biztosít.

A technológia a Mystery Shopping for Skills elnevezést kapta, miután a piackutatásból ismert Mystery Shopping (próbavásárlás) módszeren alapul. Közlésük szerint azért ezt választották, mert egyénre szabható, és alkalmas arra, hogy objektív képet mutasson az egy adott pillanatban tapasztalt tények rögzítésével és ezek megfelelő feldolgozásával.

"Csak pontos diagnózis alapján tervezhető eredményes terápia, és csak az érintettek cselekvő közreműködése révén remélhető tartós javulás. A vizsgálatokra épülő képzések hitelesek és motiválók a résztvevők számára. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy a próbavásárlók felkészültek legyenek a lehetséges szervezeti szimptómák azonosítására. Az így létrejövő munkatársi fejlesztés célirányos, konkrét problémákat dolgoz fel, a napi gyakorlat kérdéseire ad választ és segít külső szemmel látni saját tevékenységünket. Ennek eredményeként nő a munkatársak ügyfél-érzékenysége, elkötelezettsége és eszközrendszere" - mondta el Durugy András, az Európa Tréning ügyvezetője.