Jövőre az Egyesült Királyság összes reklámköltésének fele digitális csatornákba vándorol, a display-ek 60 százaléka pedig már most is programozott kereskedésben kel el. Az AdRoll performance hirdetési platform a változásokra reagálva 200 brit médiaügynökség megkérdezésével mérte fel, hogyan állnak az ügynökségek a hirdetéstechnológiához, illetve milyen kapcsolatot ápolnak technológiai partnereikkel.

A Welcome to the Era of Mad Tech című jelentés szerint az ügynökségek túlnyomó többsége (86%) változtat a működési modelljén az új technológiákhatáásra, és hasonló azok aránya is, amelyek szoros kapcsolatot ápolnak technológiai partnereikkel. Egyre többük kínál új technológiai megoldásokat – mint a közösségi média vagy a mobil – ügyfeleinek, és a tervezők adatelemzési képességeit is folyamatosan fejlesztik, miközben tanácsadási szerepet is ellátnak ügyfeleik felé technológiai kérdésekben.

A megkérdezettek fele szerint a hirdetéstechnológia más módokon monetizálható, mint a hagyományos média, és a válaszadók 40 százaléka számára kihívást jelent, hogy üzleti modellt találjon a hirdetéstechnológiai partnerségek nyereséges működtetésére.

A kulcs az együttműködésben rejlik: a jelentés szerint ahol jól működik a partnerség, ott nagyon jól működik. Az ügynökségek 51 százaléka bátorítja, hogy ügyfeleik és a technológiai partnerek akár közvetlenül is kommunikáljanak, 39 százalékuk pedig a tenderekre is magával viszi üzletfeleit. A másik oldalon a problémák elsősorban a feldolgozhatatlan adattömeg, illetve az ügyfelek túlzó elvárásai kapcsán keletkeznek.

A teljes jelentés – alapadatok megadása után – innen tölthető le.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

22 órája

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.