2016. április 01.

Ha olvasol, akkor is elutazhatsz, amikor maradnod kell

A tavaszi kampány a Bookline tavaly májusban bemutatott karakteres, kissé szemtelen arcát mutatja meg újra, és lendületesen buzdít olvasásra. Az idei kampány a márka ingyenesen letölthető bookline reader alkalmazására hívja fel a figyelmet, a letöltők a slammer-költő Simon Márton Polaroidok verseskötetét kaphatják meg.

A bookline reader olyan ingyenesen letölthető alkalmazás, amivel e-könyveket olvashatunk telefonon és tableten. Az alkalmazás fejlesztői igyekeztek minden olyan kényelmi funkciót beépíteni a readerbe, ami egy e-könyv-olvasó készüléken is megtalálható. Ilyen az állítható betűméret, illetve margóállítás, a könyvjelző és jegyzet funkció, a lap háttérszín beállítása – ami segíti a kényelmes sötétben olvasást – és a keresési lehetőség. További olvasóbarát fejlesztés a CoverLook, aminek segítségével egy gombnyomásra kideríthetjük, hogy egy adott könyv elérhető-e a bookline.hu-n, és a kiszemelt könyvet azonnal meg is vásárolhatjuk. A bookline reader további pozitívuma, hogy engedélyezi ingyenes könyvrészlet letöltését, tájékozódhatunk benne az aktuális olvasási toplistákról, megismerhetjük az újdonságokat és találunk szerkesztői ajánlatot is, ha éppen tanácstalanok lennénk, hogy mit olvassunk.

A márka tavaszi kampányában a reader letöltői most Simon Marci Polaroidok című verseskötetét kapják meg, ami az utóbbi évek legnépszerűbb verskötete volt.

A Bookline tavaszi kampányával szeretnénk a tavaly bemutatott nyílt és merész kommunikációt tovább folytatni. A legfontosabb továbbra is az, hogy rávegyünk minél több fiatalt, hogy olvasson. Ehhez egy olyan eszközt adunk a kezükbe, a bookline reader-rel, amivel mindez könnyen elérhetővé válik

– fejtette ki Sándor Gabriella marketingigazgató.

A márka kommunikációja nem zárul le az áprilisi kampánnyal. Az indulás hónapjában a Bookline kampány látható lesz a közösségi médiában (Facebook, Instagram), jelen lesz citylight felületeken, sajtóban, az egyetemeken és a 4-es, 6-os villamoson. Továbbá a márka egész évben támogatja a Hadik kávéházban havonta megrendezendő Vadászszezon elnevezésű slammer esteket. A tavalyi nagy sikerű merchandising termékek rajongói idén egyedi Bookline logózott és a legújabb kampány szlogenével ellátott telefontokokat és fülhallgatókat nyerhetnek a közösségi médiában indított játékokon.

A kampány kreatív igazgatója Unger Zsolt, a grafikus Éles Viktor, a copywriter Radovics Péter, a fotókat Surányi Miklós és Egyed Péter készítette.