2014. január 29.

Halál Európában a tévégyártás

Rájár a rúd a cégekre; a holland Philips ki is száll az ágazatból, a német Loewe csak vevőt keres saját magára.

Rájár a rúd a cégekre; a holland Philips ki is száll az ágazatból, a német Loewe csak vevőt keres saját magára.

A Philips hamarosan kiszáll a TP Visionnel közös cégből, eladva a tajvani partnernek azt a 30 százalékos részesedést, amelyet az tavaly előtt nem szerzett meg – írja a Handelsblatt. A hollandok olyan ágazatokra akarnak koncentrálni, amelyek nagyobb haszonnal kecsegtetnek. Ilyenek az egészségügyi eszközök, a világítás területe vagy a háztartási kisgépek.

A stratégia már mutat eredményeket: a harmadik negyedévben 281 millió euró volt a tiszta nyereség, szemben az egy évvel korábbi 105 millióval. A tajvani partner majd éves árbevétele 2,2 százalékát fizeti licencdíjként a névhasználatért.

Ennél jóval kevesebbet tudni a Loewe jövőjéről: egyelőre csak annyit jelentett be a társaság, hogy két érdeklődőjük is van. A hírre a cég tőzsdei papírjai egy nap alatt negyedükkel drágultak.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.