2010. augusztus 16.

Hamis gyógyszert vegyenek!

Az interneten vásárolható gyógyszerek, különösen a vényköteles gyógyszerek döntő többsége hamis – állítja egy hazai kormányzati szerv.

Az interneten vásárolható gyógyszerek, különösen a vényköteles gyógyszerek döntő többsége hamis – állítja egy hazai kormányzati szerv.

Európa-szerte egyre többen választják a gyógyszerbeszerzésnek ezt a kényelmes, de rendkívül kockázatos módját. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület kutatása szerint Magyarországon az internetezők egynegyede vásárolt már vényköteles gyógyszert recept nélkül, és egyre többen vannak, akik a jövőben megfontolnának egy ilyen veszélyes tranzakciót – áll összegzésükben, amely szerint hazánkban 5-7 százalékra tehető azoknak az aránya, akik vásárolnának bizonytalan eredetű forrásból származó gyógyszert.

A kérdőíves kutatásuk során megkérdezettek fele legalább havonta vásárol gyógyszert, legjellemzőbben láz- és fájdalomcsillapítót, gyulladáscsökkentőt – ilyen jellegű gyógyszereket a célcsoport 83 százaléka vásárolt az elmúlt egy évben. A gyógyszervásárlók közül mindenki vásárol patikában, míg kizárólag patikában a megkérdezettek háromnegyede vásárol. Ötödük patikán kívüli forrásokból is szerez be gyógyszert alkalomadtán. A beszerzés két fő forrása: az online webshopok és az ismerősök.

A legmegdöbbentőbb eredmény, hogy minden negyedik internetező vásárolt már vényköteles gyógyszert recept nélkül. A beszerzés elsődleges forrása az internet vagy egy ismerős - írják. Az interneten vásárlóknak csupán 4 százaléka, míg az ismerőstől vásárolóknak csak 20 százaléka van tisztában azzal, hogy receptköteles gyógyszert vett – vény nélkül.

 

Ezt az 5 dolgot rontják el a cégek a weben

6 órája

A vállalatok számára az online tér kiemelt fontosságú marketingeszköznek számít, hiszen a cég az interneten keresztül tudja bemutatni magát, építeni a márkáját.