Ezekre volt szükség ahhoz, hogy LEGO kockákból is megalkossák a Ford GT versenyautó mását, amelynek eredetije a Le Mans 24 órás futamon áll rajthoz.

Az 1:3 arányban elkészített LEGO-változatot a franciaországi Circuit de la Sarthe versenypályán állítja ki a Ford június 18-19-én, mellette pedig a klasszikus Ford GT40 makettje is látható lesz – annak emlékére, hogy 50 évvel ezelőtt a márka ezzel a versenygéppel mindhárom dobogós helyet megszerezte az immár legendává vált futamon.

A LEGO Ford GT versenyautót a 66-os rajtszám díszíti, és még az olyan részleteiben is tökéletesen megegyezik a valódi autóval, mint a piros külső visszapillantó tükrök vagy a szélvédő felső részének árnyékoló sávja.

A Le Mans 24 órás futam a világ leghosszabb ideje megrendezett hosszú távú versenye. 2012-től a Le Mans 24 órás futam a FIA Hosszútávú Világbajnokság része, és az idei futam immár harmadszor szerepel a világhírű versenysorozat naptárában.

A valósághű LEGO GT modell és az eredeti ’66-os fekete Ford GT40 LEGO modell változata ugyancsak megtekinthető lesz Goodwoodban a Festival of Speed-en, a Ford standon.

Fekete berkenye lett az év pálinkája

28 perce

Az 1Csepp Pálinka fekete berkenyéje lett 2019-ben az ország legjobb pálinkája. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait július 20-án adták át az Országház felsőházi termében.