2018. március 22.

Három startupot eljuttat a Loffice a Pioneers fesztiválra

Nemzetközi mentorok adják meg a kezdő lökést az osztrák piacon is érvényesülni kívánó startupoknak.

15 perc hírnév elegendő, hogy a három legígéretesebb startup bekerüljön a 2500 fő részvételével zajló Pioneers fesztivál legjobb 500 felfedezettje közé és május végén lenyűgözze a világ vezető magán- és kockázati tőkebefektetőit, üzleti angyalait. Ha pedig mindez nem lenne elegendő, egy kiválasztott 3000 € értékű, ingyenes nemzetközi jogi tanácsadásban részesül a budapesti és bécsi illetőségű Oppenheim Ügyvédi Iroda csapatától.

Az osztrák főváros több szempontból is vonzó lehet a terjeszkedni vágyó vállalkozók számára. Az 1,8 millió lakosú Bécs kilencedik éve áll a Mercer üzleti tanácsadó cég élhető városok toplistájának élén. Pezsgő kulturális élet, jó egészségügyi ellátás és mérsékelt lakhatási költségek várják az ide érkezőket. Startupok számára is megfontolandó az osztrák piacra lépés, hiszen az állam kiemelt támogatást, ingyenes szolgáltatásokat és programokat biztosít részükre. A multinacionális vállalatok is előszeretettel választják Bécset, az elmúlt időszakban 300 nemzetközi cég helyezte ide központját.

A Loffice célja, hogy a Vienna WOW eseményen a résztvevők azonnali, praktikus tanácsokhoz jussanak az osztrák piac sajátosságait illetően, melyről nemzetközileg elismert szervezetek képviselőiből álló profi csapat gondoskodik. Az Austrian Business Agency szakértője befektetési ügyekben, az Oppenheim a jog területén, a Safehaven adózási kérdésekben nyújt tanácsadást, a Vienna Business Agency pedig inkubációs ajánlattal várja a startupokat.

A mentor csapat kezében nemcsak jelentős szakmai tudás, de döntéshozói felelősség is összpontosul. Ők választják ki a pályázók közül azokat, akiknek startupjában a legtöbb fantáziát és lehetőséget látják, hogy részt vegyenek az április 19-i mentor datingen. Az eseményen pedig újra előveszik üzleti éleslátásukat, hogy megnevezzék azokat, akik megmérettethetnek az idei Pioneers fesztiválon és a jelentős összegű jogi szolgáltatás előnyeit élvezhetik.