Kilenc tehetség közül választhatja ki azt a három jelöltet a közönség, akik megkaphatják az Unicredit Bank 3-3 milliós díját a pénzintézet új, Korszakalkotók nevet kapott, október 11-én indult programjában.

A bank aloldalán, a korszakalkotok.unicreditbank.hu-n „Zene”, „Ízvilág” és „Vizuális művészetek” kategóriában lehet szavazni kilenc jelöltre - kategóriánként háromra. A kategóriagyőztesek 3 millió forintos díjat kapnak majd. A nomináltak között van borász, sörfőző, barista, animációs rendező, fotográfus, szobrász, dalszerző, operaénekes, zongoraművész.

A jelölteket egy szakemberekből álló, a bank által felkért zsűri választotta ki összesen 100 jelöltből. A zsűribe olyan neves személyiségek kaptak meghívott, mint Somorjai Enikő balett-táncos, Becsei Áron órakésztő, Cseke Eszter és S. Takács András, az On the Spot dokumentumfilm-sorozat alkotói – ők egyben a program „nagykövetei is –, továbbá Topor Tünde, az ART Magazin főszerkesztője, Lévai Balázs rendező, zenei producer és Csapody Balázs, a díjnyertes Kistücsök Étterem tulajdonosa.

A programot bemutató – a bank Szabadság téri központjában tartott – szerdai sajtótájékoztatón Lévai Balázs arról beszélt, szükség van az ilyen projektekre, mert sajnos Magyarországon a mecenatúra kultúrája nem áll erős lábakon. Ugyanakkor elismerte, nagyon nehéz volt zsűrizni, kiválasztani a jelölteket, hiszen például a zenei kategóriában zongoraművészt kellett dj-vel összehasonlítani, ami nem volt egyszerű feladat. Cseke Eszter azt emelte ki, hogy a kiválasztott tehetségek mindegyikében megvan a lehetőség, hogy önálló jogon kitűnjenek, feltörjenek, hiszen mindegyikük tehetséges, ám ez támogatás nélkül nem egyszerű. Felidézte, annakidején S. Takács Andrással úgy tudtak elindulni a Gázai övezetbe forgatni, hogy előtte elnyertek egy fiatal újságíróknak járó díjat, amit így befektettek az első filmjükbe.

Aleksandra Cvetkovic, a Unicredit Bank lakossági és kisvállalati divíziójának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, a jelenlegi három kategória csak a kezdet, a programot a mostani győztesek kiválasztása után is folytatni akarják, így elképzelhetőnek tart majd film vagy gasztro-kategóriát is a későbbiekben. Mint azt kifejtette, tavaly a bank nagyon jó évet zárt, ez tette lehetővé a tehetségtámogató program elindítását. Marco Iannaccone vezérigazgató-helyettes pedig arról beszélt, hogy a Korszakalkotók a bank új marketingkoncepciójának része, a változások a bank imidzsének egészét érintik. Szintén a bank sikereiről beszélt Patai Mihály elnök-vezérigazgató is, aki azt hangsúlyozta, a bank már akkora pénzből gazdálkodik, mint amekkora a budapesti olimpia költségvetése lett volna.

A sajtótájékoztatón bemutatták a GfK attitűd-vizsgálatát is, amiből kiderült, hogy a 250 ezer feletti jövedelemmel rendelkező társadalmi réteg, a privát banking potenciális ügyfeleinek a 49 százaléka meg tud nevezni egy-egy CSR vállalati programot, ugyanakkor csak 38 százalékuk vélekedett úgy, hogy a támogatás jó helyre került. Ezért a kutatóintézet azt is megvizsgálta, hogy kiket tartanak alkalmasnak az ilyen típusú támogatásokra. A válaszadók többsége a tehetséget, a magas színvonalat és az újító képességet nevezte meg.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

19 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)