2016. december 16.

Hat napon át gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Idén december 15. és 20. között rendezi karácsonyi élelmiszergyűjtő akcióját a SPAR-csoport üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2016. december 15. és 20. között huszadik alkalommal szervezi meg hagyományos karácsonyi gyűjtését a SPAR-csoport kijelölt üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az Adni öröm! akció során az ország egész területén a SPAR és INTERSPAR üzletekben összesen 165 helyszínen gyűjtik a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket a karitatív szervezet önkéntesei. Hat nap alatt nyitástól zárásig több mint kétezer önkéntes, köztük több száz középiskolás diák szólítja meg az üzletekbe betérő vásárlókat, hogy ha tehetik, vásárlásukkal segítsék a rászoruló embereket is. A termékadományokat a pénztárak mögött felállított máltai asztaloknál lehet átadni.

Az elmúlt évben 257 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, ebből több mint harmincezer ajándékcsomagot készített a Máltai Szeretetszolgálat. Az adományokat rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, sokgyermekes családok és hajléktalan emberek kapják meg, még karácsony előtt.

Míg a tartós élelmiszerek vásárlásával a rászorulóknak készülő élelmiszercsomagokhoz adhatnak segítséget a vásárlók, addig a kijelölt üzletek pénztárainál megvásárolható 200 és 500 forintos adománykártyákkal a leszakadó kistelepüléseken élő gyerekek számára indított esélyteremtő programokat támogathatják.

Az első GDPR bírság háttere

6 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.