2012. június 29.

Hatalmas díjeső az 59. Cannes Lions Kreatív Fesztiválon

Kiosztották az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatív fesztivál oroszlántrófeáit.

Kiosztották az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatív fesztivál oroszlántrófeáit. Az egyhetes fesztiválon négy díjátadó gálaestet rendeztek, ahol összesen 1028 Grand Prix, arany, ezüst és bronz szobrot adtak át. A kommunikációs szakma kiválóságait 10 különdíj kategóriában is elismerték.

Az 59. Cannes Lions nemzetközi kreatív fesztivált idén június 17. és 23. között rendezték meg Franciaországban. A kommunikációs szakma legkreatívabb alkotásait díjazó globális megmérettetésére 15 kategóriában 34301 nevezés érkezett. A szakemberekből álló zsűri 1028 díjat ítélt oda az alkotóknak, ezeket az egyhetes fesztivál négy díjátadó gálaestjén osztották ki. A seregszemlére 90 országból több mint 11000 delegált érkezett és ünnepelte a szakma kiválóságait.

Az eseményen 15 kategóriában összesen 1028 díjat osztottak ki. A legtöbb oroszlántrófeát Outdoor Lions (112), Media Lions (107) és Press Lions (94) kategóriában adták át. Cyber Lions és Outdoor Lions kategóriában 2-2 Grand Prix díj is gazdára talált.

A fesztiválon 10 különdíj kategóriában is elismerték a szakma legtekintélyesebb képviselőit, ügynökségeit. Az Advertising Agency of the Year és az Independent Agency of the Year címért járó arany szobrot a portlandi Wieden+Kennedy ügynökségnek ítélte oda a zsűri, míg a Direct Agency of the Year első helyezettje a müncheni Serviceplan ügynökség lett. A Media Agency of the Year díjat az antwerpeni Duval Guillaume Modem, a Palme D’or címet a MJZ, USA produkciós cég nyerte el. A Network of the Year címért járó trófeát az Ogilvy & Mather, a Holding Company of the Year díjat pedig a WPP delegáltjai vihették haza. A Lion of St. Mark elismerést idén Dan Wieden vehette át, míg a Media Person of the Year díjat Jack Dorsey, a Twitter szülőatyja vehette át. Advertiser of the Year elismerést a Mars képvislőinek adták át.

A hazánkból pályázó 12 ügynökség 9 kategóriában összesen 41 nevezést nyújtott be a cannes-i versenyre, a legtöbbet nevező ügynökség a DDB (10) és az Ogilvy és Mather (10) volt. Az Akció 360° csapata a Greenest Leaflet Campaign in the World munkájával Promo & Activition Lions és Media Lions kategóriában is bejutott a döntőbe.

A Cannes Lions hivatalos hazai képviselője a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ).

Címkék: maksz cannes lions