2013. december 11.

Határt lépő telkó-pénzek

Szerény növekedést követően idén már kettessel kezdődik a távközlési szolgáltatók forgalmának összege. Dollárban. És a szám mögött 15 nulla lesz.

Szerény növekedést követően idén már kettessel kezdődik a távközlési szolgáltatók forgalmának összege. Dollárban. És a szám mögött 15 nulla lesz.

Az Infonetics Research számai alapján ez némi emelkedés egy esztendővel korábbi prognózisukhoz képest; akkor még 1900 milliárd dolláros summa szerepelt 2012-re szóló jóslatként.

A hat százalékosra becsült emelkedés motorjai továbbra is a BRIC-országok (azaz Brazília, Oroszország, India és Kína). Arra már nem tér ki az elemzés, hogy ebben az államcsoportban mekkora lesz a bővülés, de kitartanak azon korábbi előrejelzésük mellett, hogy 2012 és 2017 között átlagosan évi két százalékos bővüléssel számolhat a szektor.

A társaság a jövőbeni kilátásokra nézve kedvező előjelnek nevezi, hogy az európai piac öt nagy szereplője – a Deutsche Telekom, az Orange, a Telecom Italia, a Telefónica és a Vodafone – növeli befektetéseit. Ennek ellenére azzal számolnak, hogy az Ázsiát és a Csendes-óceán térségét magában foglaló zóna lesz 2017-re a legnagyobb forgalmú telkó-régió.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.