2019. március 28.

Hatodik alkalommal startolt a Women Startup Competition

A Budapestről indult Women Startup Competition az elmúlt években az egyik legnagyobb nemzetközi női startup rendezvénnyé nőtte ki magát.

Még mindig kevés az olyan Magyarországról induló kezdeményes, amely a nők innovációs és vállalkozói tevékenységét támogatná. A Women Startup Competition (WSC) pedig még Európában is egyedi módon még egy hetes vállalkozói tréninggel is segíti az elődöntőkön jól szereplő csapatokat - áll közleményben.

Az elmúlt hat évben a WSC nem csak fantasztikus tehetségeket és sikeres startupokat adott a startup ökoszisztémának, hanem ráirányította a figyelmet a női vállalkozók problémáira is.

A verseny szervezői ma már komplex metodológiával segítik a résztvevőket, számukra olyan tanácsadási, mentorálási programokat dolgoztak ki, amely rövid és hosszú távon segíti őket a felmerülő akadályok leküzdéséhez vagy egy-egy fejlődési lépcső meglépéséhez.

Évről évre, Londontól Moszkváig tartó elődöntők alatt számos olyan tehetség fordult meg a versenyben, akiket ma már a piac büszkén emleget. Belőlük meríthet motivációt, ihletet a következő vállalkozói generáció, illetve a sikeresekből kialakulhat a következő generációs hölgyekből álló angyal befektetői réteg is.

A budapesti versenyen évről évre újabb sikertörténetek születnek. Olyan, a startup ökoszisztémában ismert nevek, mint a ViddL, a Heatventors, a BOOKR Kids, a MagicMe, a samebug.io vagy a Paperspokes mind szerepeltek már a versenysorozatban

„Az idei első esemény Prágában volt, ahol a női vállalkozók aránya mindössze 23,6%. A 2018-as női vállalkozói Mastercard-index szerint az 57 országból a 32. helyen áll. Immár harmadik éve rendezünk Prágában Women Startup Competition versenyt, s úgy látjuk, hogy egyre több nő kap kedvet a vállalkozói karrierhez”- osztotta meg az idei rendezvényen szerzett tapasztalatait Alexandra Veidner a WSC stratégiai vezetője.

Prágában a bemutatkozott startupok közül a Grason vehette át az első díjat, akik mobil applikációjukkal az éttermek tulajdonosainak segítenek munkaerőt találni, illetve a munkakeresők számára részmunkaidős vendéglátóipari megoldásokat kínál.

A második hely a Genster férfi személyi stylist rendszere nyerte el. A harmadik és a különdíjat, pedig Snuggs kapta, ők egy egyedi abszorbens réteggel rendelkező fehérnemű családot fejlesztettek ki.

A szervezők várnak mindenkit a Budapesti elődöntőkre, amely április 24-25-én kerül megrendezésre az Ustream / IBM Startup Laborjában. A jelentkezés még nyitva áll azoknak a startupoknak a számára, amelyeknél az alapító tagok legalább 50 szézalékos arányban nők vagy női ügyvezetővel rendelkeznek. A további elődöntők listáját, és a jelentkezéshez szükséges információkat a hivatalos oldalon érhetők el.

Új ellátási lánc igazgató a Praktikernél

13 órája

Csorba Lászlót nevezték ki a 20 áruházzal rendelkező áruházlánc ellátási lánc igazgatójának. A szakember 23 éve van a logisztikai pályán - írják közleményükben.