2010. június 01.

Haverom a firkász

Nem túl meglepő eredményt hozott az a felmérés, amely az újságírók közösségimédia-használatát volt hivatott vizsgálni.

Nem túl meglepő eredményt hozott az a felmérés, amely az újságírók közösségimédia-használatát volt hivatott vizsgálni.

A Society for New Communications Research és a Middleberg tanácsadó cég felmérésének eredménye szerint negyven százalékkal bővült tavalyra a valamilyen közösségi hálózatot használó médiamunkások aránya; most tízből körülbelül heten élnek ezzel az eszközzel. A Twitter és más mikroblogok 48 százalékos említése azt jelenti, hogy negyedével nőtt e portál újságíró-tábora, s a megkérdezettek 91 százaléka egyetért azzal, hogy az új média - és kommunikációs eszközök és technológiák érzékelhető módon gazdagítják az újságírást.

A kérdőívet 341 újságíró töltötte ki; 54 százalékuk az Egyesült Államokban él, háromtizedük szerkesztő, 38 százalékuk alkalmazott vagy szabadúszó riporter; százból 49-en print, 13-an rádió vagy tévé, 20-an csak online jelentkező médium szerkesztőségében dolgoznak.

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.