2019. július 15.

Hazai csapat nyerte a Neymar Jr’s Five bajnokságot

A világ több, mint 40 országából indultak el amatőr focicsapatok a brazíliai Praia Grandéba, hogy a Red Bull Neymar Jr’s Five világbajnokságon bizonyíthassanak.

A bajnokságon játszott meccsek szabályai hűek maradtak ahhoz a grundfoci stílushoz, amelyet Neymar gyerekkorában is játszott Sao Paolo utcáin. Azöt fős csapatok mérkőzése maximum 10 percig tartott, a meccsek kapus nélkül zajlanak. Ha egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát.

A finálén a magyar színekben játszó Zsírkréták csapata is ott volt, akik a tavalyi évet követően ismét a legjobbnak bizonyultak a hazai mezőnyben, így ezúttal is ők képviselhették Magyarországot a brazil focista otthonában.

A főként egyetemistákból álló magyar csapat erőteljes játékkal menetelt egészen a döntőig, ahol végül a spanyolok ellen játszhattak. A csapatkapitány, Fábián Gábor azt is elárulta, egy jókor jött pofon segítette őket, és végül összeszedett játékkal sikerült megnyerniük a világbajnokságot. „Először egy ötös csoportba kerültünk, ahonnan a győztes csapat egyben a biztos továbbjutó csapat is volt. Magabiztosan játszottunk az ellenfeleinkkel, először a brazilokkal majd a japánokkal, és bár éreztük, hogy meglesz a csoportgyőzelem, mégis beleadtunk mindent, hogy hibátlanul zárhassuk ezt a fordulót. Sajnos végül elszenvedtünk egy vereséget, ami tényleg egy jókor jött pofon volt, és sikerült minket kizökkenteni a tavalyihoz hasonló, már-már túl magabiztos állapotból” – árulta el a Zsírkréták csapatkapitánya.

Címkék: gazdaság sport