2014. február 05.

Hazai és nemzetközi Aegis-sikerek

Az Aegis Media nemzetközi belső CSR-versenyén nyert a hazai ügynökség óvodatámogató programja, míg a Carat az AdAge-nél lett az év ügynöksége.

Az Aegis Media nemzetközi belső CSR-versenyén nyert a hazai ügynökség óvodatámogató programja, míg a Carat az AdAge-nél lett az év ügynöksége.

A Dentsu Aegis Network házon belüli versenyére, a Future Proof Awardsra idén több mint száz nevezés érkezett. Ezek közül a Legjobb közösségi tevékenység (Best Community Activity) kategóriában nyert az Aegis Media Budapest projektje. Az iroda csapata egy alulról jövő kezdeményezés keretében évek óta együtt dolgozik a Wesley óvodával. Céljuk, hogy élő, emberi kapcsolatokkal, vidám időtöltéssel, emlékezetes programokkal segítsék a gyerekeket - akik nagyrészt hátrányos helyzetű családokban nevelkednek. Az óvoda vezetésével folyamatos kapcsolatban állnak, és a gyerekekkel is élő a kapcsolat: évente többször töltenek időt együtt, pl. húsvét, szüret, karácsony alkalmával.

A verseny nemzetközi győztesét a cégcsoport New York-i központjában hirdették ki.

A győztes budapesti csapat

Az Aegis csoport médiaügynöksége, a Carat eközben az AdAge-nél nyerte meg a 2014. Év Médiaügynöksége címet. A 2012-ben megszerzett General Motors bőven adott feladatot, emellett 2013-ban elnyerték a Macy’s, a Burberry és a Staples megbízását, és az anyacéghez került a Reckitt Benckiser költése is. Ennek kapcsán a Carat árbevétele tavaly 20 százalékos emelkedést mutatott. Az ügyfelek szerint az ügynökség nagy előnye, hogy pontosan érzi a saját határait, és azt, mikor kell inkább specializálódott társügynökségeket – például a digitális ügyekkel foglalkozó Isobart, a kültér-specialista Posterscope-ot, vagy a tartalomfejlesztésben utazó The Story Lab-et - bevonni a munkába. Szintén sikeres a Carat mögött álló cégcsoport saját kutatási megoldása a CCS, amely több mint 50 országban önálló adatfelvétellel segít az ügyfeleknek (pl. Red Bull, Macy's) a fogyasztó megértésében (pl. a vásárlási döntés fázisai során), és teszi mérhetővé a kommunikáció eredményességét az elérni kívánt célokhoz képest.