2014. február 05.

Hazai és nemzetközi Aegis-sikerek

Az Aegis Media nemzetközi belső CSR-versenyén nyert a hazai ügynökség óvodatámogató programja, míg a Carat az AdAge-nél lett az év ügynöksége.

Az Aegis Media nemzetközi belső CSR-versenyén nyert a hazai ügynökség óvodatámogató programja, míg a Carat az AdAge-nél lett az év ügynöksége.

A Dentsu Aegis Network házon belüli versenyére, a Future Proof Awardsra idén több mint száz nevezés érkezett. Ezek közül a Legjobb közösségi tevékenység (Best Community Activity) kategóriában nyert az Aegis Media Budapest projektje. Az iroda csapata egy alulról jövő kezdeményezés keretében évek óta együtt dolgozik a Wesley óvodával. Céljuk, hogy élő, emberi kapcsolatokkal, vidám időtöltéssel, emlékezetes programokkal segítsék a gyerekeket - akik nagyrészt hátrányos helyzetű családokban nevelkednek. Az óvoda vezetésével folyamatos kapcsolatban állnak, és a gyerekekkel is élő a kapcsolat: évente többször töltenek időt együtt, pl. húsvét, szüret, karácsony alkalmával.

A verseny nemzetközi győztesét a cégcsoport New York-i központjában hirdették ki.

A győztes budapesti csapat

Az Aegis csoport médiaügynöksége, a Carat eközben az AdAge-nél nyerte meg a 2014. Év Médiaügynöksége címet. A 2012-ben megszerzett General Motors bőven adott feladatot, emellett 2013-ban elnyerték a Macy’s, a Burberry és a Staples megbízását, és az anyacéghez került a Reckitt Benckiser költése is. Ennek kapcsán a Carat árbevétele tavaly 20 százalékos emelkedést mutatott. Az ügyfelek szerint az ügynökség nagy előnye, hogy pontosan érzi a saját határait, és azt, mikor kell inkább specializálódott társügynökségeket – például a digitális ügyekkel foglalkozó Isobart, a kültér-specialista Posterscope-ot, vagy a tartalomfejlesztésben utazó The Story Lab-et - bevonni a munkába. Szintén sikeres a Carat mögött álló cégcsoport saját kutatási megoldása a CCS, amely több mint 50 országban önálló adatfelvétellel segít az ügyfeleknek (pl. Red Bull, Macy's) a fogyasztó megértésében (pl. a vásárlási döntés fázisai során), és teszi mérhetővé a kommunikáció eredményességét az elérni kívánt célokhoz képest.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

17 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.