2015. február 16.

Hazai fejlesztésű kampány a Babának

A kampány újragondolja a reklámokban megjelenő családképet.

Az Ogilvy & Mather budapesti irodája ismét dolgozik az Unilever Baba márkájának stratégiai és kreatív tervezésén.

A Baba új kommunikációs stratégiájának kialakítása kapcsán az Unilever és a magyar Geometry holdinghoz tartozó O&M Budapest tavaly ősszel ismét elkezdett együtt dolgozni. Az együttműködés első lépéseként az O&M és az Unilever egy közös stratégiai workshopon határozta meg a Baba alapértékein nyugvó márkaüzenetet, és alakította ki a márka hazai környezetéhez igazított kommunikációs stratégiát. A megújult stratégián alapuló első kampány február 16-án indul.

Benesch Ferenc, az Ogilvy & Mather kreatív igazgatója elmondta, hogy az egész Baba világot újra kellett teremteni. „Mint sok másik brandnek, a Babának is a család gondolata áll a középpontjában. Éppen ezért próbáltunk új fogást találni rajta, elszakadni a TV reklámblokkokat uraló, folyamatosan mosolygó „szent családoktól”. Egy emberközelibb, realisztikusabb megközelítést akarunk a Babával összekötni. Mivel a valóságban sincsenek stockgyerekek vagy stockszülők, filmjeinkben próbálunk egyedi karaktereket, kapcsolatokat és valós érzelmeket bemutatni, finom humorral fűszerezve. Olyan hangulatot, képi világot és értékrendszert dolgoztunk ki, amely stabil alapot nyújt a Baba márka hosszú távú kommunikációjához”.

Sályi Réka, az Ogilvy & Mather-t is magába foglaló magyarországi Geometry Global cégcsoport ügyvezetője elmondta, hogy kiemelkedően jó volt az együttműködés az Unilever csapata és az O&M között már a tervezés fázisában is. „A két csapat egy hullámhosszon volt, több nagyon izgalmas és egymást kölcsönösen motiváló találkozó vezetett el oda, hogy megtaláljuk a megfelelő irányt az új kommunikációhoz. Az Unilever szakértőinek profi hozzáállása, mély márka- és piacismerete, no meg nyitottsága tette lehetővé, hogy ilyen jó végeredmény szülessen.”

Fábián Csilla, az Unilever Kozmetika és Háztartási Tisztítószer kategóriákért felelős marketing igazgatója hozzátette: „Számunkra az volt a fontos, hogy ismét olyan csapathoz kerüljön a Baba kommunikációja, akik nem csak a márka hagyományait ismerik, de a hazai igényeket, attitűdöket is.”

A megújuló Baba kommunikáció első elemeként elkészült film az Umbrella munkája: