2016. szeptember 22.

Hazánkba érkezik a World Press Photo 2016 kiállítás

A februári eredményhirdetés után holnaptól Budapesten is megtekinthető a világ egyik legnépszerűbb sajtófotó-kiállítása, a World Press Photo.

Az egy hónapon át látogatható kiállításnak a Néprajzi Múzeum ad otthont.

A 2015-ös verseny nyertes képét egy Canon EOS 5D Mark II-vel készítette az ausztrál származású Warren Richardson éppen a szerb-magyar határon. A fekete-fehér képen egy olyan menekült pár látható, akik még a határzáró kerítés elkészülte előtt próbáltak Magyarország terültére lépni.

A verseny, mint minden évben most is nagyon sok érdeklődőt vonzott, 128 országból 5775 profi fotós összesen 82 951 képpel pályázott, melyből a nyerteseket egy Océ Arizona nagyformátumú, síkágyas nyomtatóval nyomtatták ki.

A Canon 1992 óta főtámogatója a kezdeményezésnek. Idén hazánkban 40 felsőoktatásban fotózást tanuló hallgató nézheti meg ingyenesen a kiállítást és vehet részt azon az előadáson, melyet Anaïs Conijn, a kiállítás kurátora tart a fotók erejéről.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

21 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.