2011. június 21.

Helyi érdekű ügy a Liberty óriás bevásárlás

Lepattintotta magáról az utóbbi évek legnagyobb németországi médiaboltjának ügyét az Európai Bizottság. Brüsszel szerint elegendő, ha helyben döntenek

Lepattintotta magáról az utóbbi évek legnagyobb németországi médiaboltjának ügyét az Európai Bizottság. Brüsszel szerint elegendő, ha helyben döntenek.

Így a bonni székhelyű Szövetségi Versenyhivatalnak kell kimondania a végső szót: a Magyarországon a UPC-vel jelen lévő amerikai Liberty médiacsoport tulajdonába kerülhet-e az ország harmadik legnagyobb kábelszolgáltatója.

Azt azért az előzetes vizsgálaa nyomán az uniós fórum leszögezte: az üzlet jelentős hatással lehet a helyi médiapiacra, legyen szó a csatornák közötti versenyről vagy éppen az egyes terjesztési platformok közötti vetélkedésről.

A német kartellhatóság egyik illetékese azt közölte: vizsgálatuk legalább négy hónapot vesz igénybe, így legkorábban október közepén hirdethetnek döntést az ügyben.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

20 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.