2016. szeptember 13.

Herman Péter a legsikeresebb tévés kreatív vezető

A Kreatív TV Trend című tematikus tévés magazinja számára állította össze a 10+15 legsikeresebb tévés kreatív vezető listáját.

A televíziós produkciók sikere a kreativitáson is múlik, ehhez képest kevesen foglalkoznak a tévéműsorok mögött álló kreatív vezetőkkel. A Kreatív a tervek szerint mostantól évente bemutatja azt a 25 szakembert, akik meghatározták a képernyős saját gyártású műsorokat.

A listát Kenderessy Szabolcs, a SorozatWiki főszerkesztője és Román Balázs, a Kreatív főszerkesztője készítették. Az összeállításban kizárólag a 2015 szeptembere és 2016 augusztusa között képernyőre került produkciók számítottak. A készítők első körben begyűjtötték a legnagyobb országos és kábelcsatornáktól az említett időszakban készült összes produkció kreatív vezetőinek listáját. Az egyes emberek helyezéseit az általuk készített produkciók üzleti és kreatív eredményei alapján határozták meg. A legfontosabb üzleti sikert jelző mutató a produkció – abszolút és csatornaátlaghoz viszonyított - nézettsége volt. A másik fontos üzleti szempont a produkció mérete volt. A kisebb gyártási költséggel futó műsorok kevesebbet értek, mint a nagyszabásúak. Az értékelés további szempontjai inkább a kreativitásra koncentráltak.

Top 10 legsikeresebb tévés kreatív vezető:

  1. Herman Péter - RTL Magyarország (RTL Klub és az RTLII saját gyártású műsorainak többsége)
  2. Árva László - TV2-csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Ezek megőrültek!)
  3. Németh Ádám - TV2-csoport (A Nagy Duett, Sztárban sztár, Kismenők)
  4. Rozgonyi Ádám - UFA Magyarország (Barátok közt)
  5. Bányai Gábor - szabadúszó (Maradj talpon!, Játék határok nélkül, Butiquehotel.hu)
  6. Krigler Gábor - HBO Europe (Aranyélet)
  7. Négyesi Péter - RTL Magyarország (1 perc és nyersz!, Vigyél el!, Hagyjál főzni!)
  8. Varga Rita - RTL Magyarország (A konyhafőnök, A Konyhafőnök Junior)
  9. Losonczi László - IKO (Drágám, add az életed!)
  10. Schiwert-Takács László - RTL Magyarország (Hungary's Got Talent, Partyzánok)

További 15 sikeres tévés kreatív vezető:

Ajkay Krisztina - MTVA (Magyarország, szeretlek!), Csényi Kati - CYDFILMS (Készhelyzet), Deák Viktória - TV2-csoport (Összezárva Friderikusszal, Az 50 milliós játszma, Édes Élet), Felhős György - TV2-csoport (Jóban Rosszban), Forgó László szabadúszó (A Dal 2016), Galló Krisztina - Sony Pictures Television CE (Ádám keresi Évát, Totalcar), Goda Krisztina - szabadúszó (Csak színház és más semmi), Kónya Gergely - RTL Magyarország (Farm), Kovács Dániel Richárd - RTL Magyarország (Válótársak), Kovács Kristóf - Primetime Entertainment (Gyertek át szombat este!, Showder Klub), Prukner Brigitta - Viasat Hungária (Észbontók, Négy esküvő), Rubin Kristóf - RTL Magyarország (Gyertek át szombat este!), Scrob Andrea - MTVA (Fölszállott a páva), Selmeczi Viktória - Attention Production (Éjjel-Nappal Budapest), Wágner Tamás - IKO (Összezárva Friderikusszal, Édes Élet)

A lista részletes leírása és az azon szereplők bemutatása itt olvasható.