Váratlan megoldás hozhat új lendületet a sokak által idejétmúltnak nevezett printipar számára. Egy francia hirdető újságba helyezi a digitális banner hirdetéseit.

A Société Genéralé leányvállalata, a Boursorama Bank új promóciójában a november 24. és 27. között nyitott bankszámlákhoz 130 eurós hitelt kínál, azonban ennél érdekesebb, hogy a szervezet által felkért ügynökség, a Buzzman a hitel felhasználásához szükséges kupont átemeli az internetes formátumról egy nyomtatott újságba, amelynek célja, hogy elkerüljék reklámblokkoló szoftvereket, és azokat a felhasználókat is elérjék a megoldással, akik ilyen szoftvereket futtatnak - olvasható az Adweek oldalán.

Fotó: A Boursorama Bank új promóciója

"Kedves reklámblokkolókat használók! Nem akartuk, hogy elszalasszák a banner hirdetésünket, ezért idetettük" - olvasható a hirdetésben.

A hirdetés kreatívjában a szöveg alatt egy apró böngészőablak jelenik meg egy, vizuális megoldásában az online formátumhoz megszólalásig hasonlító gombbal, amely az olvasót arra készteti, hogy "rákattintson". Természetesen a "gomb" megérintésekor nem történik semmi, de könnyen elképzelhető az a helyzet, amikor a célközönség egyes tagjai tesznek egy próbát, különösen, hogy a kampány Franciaország legnagyobb példányszámban eladott újságjaiban fog futni.

A fogyasztók egyre nagyobb számban használják a hirdetésblokkolókat. 2016-ban a hirdetésblokkolóval működő eszközök (mobil és asztali gépek) száma 30%-kal, 615 millióra nőtt – áll a hirdetésblokkoló cég, a Page Fair, 2017 januári jelentésében (2017 Mobile Ad Blocking Report).

Ázsia adja a világszerte használt hirdetésblokkolók 94%-át, itt 40%-kal nőtt ezek használata az elmúlt évben. "Olyan ugrás ez, amit senki sem várt. Ugyanerre a trendre számítok a közeljövőben a nyugati országokban is" – nyilatkozta nemrég a Page FAir vezető szerkesztője, Sean Blanchfield a The New York Times-nak.

Másrészt azonban az asztali gépeken levő hirdetésblokkolók főleg az USA-ra és Európára korlátozódnak, itt 17%-os volt a növekedés 2016-ban (236 millió eszköz).