2016. december 13.

Hibákat találtak a Facebook méréseiben

A közösségimédia-óriás a kampányok potenciális teljes elérésére és a becsült napi elérésére vonatkozó számításokat is pontosítja.

A Facebook Metrics FYI blogján megjelent hírek szerint a módosítás pontosabb becsléseket fog adni az egyes célcsoportokra, illetve a több-platformos – pl. Facebook, Instagram és Audience Network – kampányokra. A változtatás plusz-mínusz 10 százalékos különbséget jelenthet majd a korábbi elérésbecslésekhez képest.

Arról is írtak, hogy a streaming videók élő közvetítései során érkezett extra reakciókat rossz helyen – részben a megosztásra adott reakciók között - tüntették fel, de a teljes reakciómennyiséget ez nem befolyásolta. Továbbá a Graph API és a mobilkeresésnél mutatkozó számítások között voltak eltérések a Like és Megosztás-számok esetében. Ennek kijavításán is dolgoznak.

Címkék: média facebook mérés

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.