2010. október 14.

Hírműsorban a TV2 vezet

Hónapok óta vezeti a nézettségi versenyt a TV2 két, most 13 éves információs műsora, a Napló és a Tények. Élen a Mokka is - közölték.

Hónapok óta vezeti a nézettségi versenyt a TV2 két, most 13 éves információs műsora, a Napló és a Tények. Élen a Mokka is.

Felülmúlta az egyébként is ambiciózus várakozásokat a Tények a tavalyi műsorvezető váltást követően. A tavaly ősszel debütáló páros, Várkonyi Andrea és Azurák Csaba, illetve a hétvégi műsorvezető páros, Andor Éva és Pachmann Péter által vezetett hírműsor mind közönségarányban, mind nézettségben stabil piacvezető lett az utóbbi 3 hónap adatait tekintve. Átlagosan 11,8 százalékos nézettséget és 31,1 százalékos közönségarányt tudhat a háta mögött a teljes lakosság körében, míg a 18-49-es korosztályban nézettsége átlagosan 8,1, közönségaránya pedig 28,8 százalék. Szeptember 30-án a Tények rekordot döntött: aznap 37 százalékos közönségarányt ért el ez utóbbi célcsoportban, szemben az RTL Klub Híradójának 24,3 százalékos közönségarányával – közölte a csatorna.

Az elmúlt hónapok átlagát nézve elmondható, hogy június közepe óta vezeti a nézettségi versenyt a Tények, mind a teljes lakosság, mind pedig a 18-49-es korosztály körében – írják, hozzátéve, a TV2 reggeli magazinműsora, a Mokka is piacvezető pozícióval büszkélkedhet: havi átlagot nézve, július óta vezet a teljes lakosság és a 18-49-es korosztály körében, mind a nézettség, mind a közönségarány tekintetében az RTL Klub Reggelijével szemben.

Szeptemberben átlagosan 18,8 százalékos közönségaránya volt a 18-49-es korosztályban, míg a Reggeli közönségaránya 15,3 százalékos volt, de kiemelkedő a Napló eredménye is.