2010. október 14.

Hírműsorban a TV2 vezet

Hónapok óta vezeti a nézettségi versenyt a TV2 két, most 13 éves információs műsora, a Napló és a Tények. Élen a Mokka is - közölték.

Hónapok óta vezeti a nézettségi versenyt a TV2 két, most 13 éves információs műsora, a Napló és a Tények. Élen a Mokka is.

Felülmúlta az egyébként is ambiciózus várakozásokat a Tények a tavalyi műsorvezető váltást követően. A tavaly ősszel debütáló páros, Várkonyi Andrea és Azurák Csaba, illetve a hétvégi műsorvezető páros, Andor Éva és Pachmann Péter által vezetett hírműsor mind közönségarányban, mind nézettségben stabil piacvezető lett az utóbbi 3 hónap adatait tekintve. Átlagosan 11,8 százalékos nézettséget és 31,1 százalékos közönségarányt tudhat a háta mögött a teljes lakosság körében, míg a 18-49-es korosztályban nézettsége átlagosan 8,1, közönségaránya pedig 28,8 százalék. Szeptember 30-án a Tények rekordot döntött: aznap 37 százalékos közönségarányt ért el ez utóbbi célcsoportban, szemben az RTL Klub Híradójának 24,3 százalékos közönségarányával – közölte a csatorna.

Az elmúlt hónapok átlagát nézve elmondható, hogy június közepe óta vezeti a nézettségi versenyt a Tények, mind a teljes lakosság, mind pedig a 18-49-es korosztály körében – írják, hozzátéve, a TV2 reggeli magazinműsora, a Mokka is piacvezető pozícióval büszkélkedhet: havi átlagot nézve, július óta vezet a teljes lakosság és a 18-49-es korosztály körében, mind a nézettség, mind a közönségarány tekintetében az RTL Klub Reggelijével szemben.

Szeptemberben átlagosan 18,8 százalékos közönségaránya volt a 18-49-es korosztályban, míg a Reggeli közönségaránya 15,3 százalékos volt, de kiemelkedő a Napló eredménye is.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.