Május 5-én a MOM Kulturális Központban a youth marketingé lesz a főszerep.

Hogyan kommunikálj a Z-generációval? Erre a sok millió dolláros kérdésre keresi a választ az Extreme Net konferenciája, amelynek a Médiapiac a médiatámogatója. Konferenciaajánló alább!

A Z-generációt, vagyis a mai 15-24 év közöttieket fejlett médiatudatosság, a mobileszközök népszerűsége, a multitasking térhódítása jellemzi. A fiatal generáció kommunikációs szokásaival kapcsolatos ismereteket azonban érdemes ennél is jobban elmélyíteni, különösen a figyelmük elnyerésért folyó éleződő versenyben.

Az új trendek követésében mindig is a fiatalok voltak a leggyorsabbak, ma már azonban a trendek meghatározásában is kulcsszerepet töltenek be. A tinédzserek, a diákok, a fiatal munkavállalók, a húszas éveik legelején járók tartoznak ahhoz a generációhoz, akik leginkább befolyásolják, alakítják a youth marketing piacot.

Ma már számos kutatásból ismert, hogy a Z-generáció tagjai teljesen egyedi nyelvvel és kommunikációs stílussal rendelkeznek, kommunikációs eszközhasználatuk is jellegzetes, így aktivizálásuk csak akkor lehet sikeres, ha a saját nyelvükön szólnak hozzájuk a márkák. A gyorsaság, a vizuális élmény-, és információszerzés szintén alapkritérium a megszólításukhoz.

A Z generáció életmódja ingergazdag, érdeklődésüket folyamatosan fenn kell tudni tartani. Egyszerre több ingert is elviselnek, megértenek. A márkáknak érdemes olyan érzékekre és úgy hatniuk, ahogyan korábban más még nem tette azt. A szokatlan időben, szokatlan helyen, korlátozott ideig (pop-up) megjelenő termékek, az események is fontos részei a velük való kommunikációnak, hiszen szeretnek részesei lenni, még ha csupán online is.

 

A Youth Marketing – Célkeresztben a Z-generáció címet viselő konferencia igyekszik a Z-generáció jellemzőit a lehető legalaposabban körüljárni: pszichológiai, szociológiai megközelítésben, valamint kommunikációs és marketingszempontból is. Hazai és külföldi előadók érdekes példákkal szemléltetik, hogy miként lehetnek képesek a – nem csak kizárólag - fiataloknak pozicionált márkák a hatékony kommunikációra.

Időpontja: 2015. május 5. 9:30 – 17:00

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Részletes program, jegyek: extremenet.hu/z_generacio