A sportrajongók hagyományosan aktív Twitter-használók: a verseny előtt, alatt és után is követik és kommentálják az eseményeket. Ez a hirdetők számára is komoly lehetőségeket rejt.

A Twitter öt pontban gyűjtötte össze, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a téli olimpiából.

1. Légy hiteles!

A játékok kezdete előtt tervezd meg, milyen tartalmak illenek legjobban a márkádhoz! Ezek szólhatnak magukról a versenyekről, a felkészülésről, az országról vagy a városról, de lehetnek kapcsolódó életmód-tartalmak is. Az eseményekre reagáló tartalmakkal sokan melléfogtak már, ha az nem illeszkedett megfelelően a kulcsüzeneteikhez. Jó példa viszont a P&G 2016-os #KösziAnyu kampánya, amely a sportolók és szüleik szerepeltetésével váltott ki érzelmeket.

2. Tervezd meg előre a tartalmakat!

Ha a témát már maghatároztad, készítsd el előre az anyagokat, amelyeket a megfelelő pillanatban publikálva naprakésznek tűnhetsz. Gondold végig a különböző lehetséges kimeneteleket, forgatókönyveket, és tárazz be alternatív kreatívokból. Rugalmas sablonokat is készíthetünk, amelyeket az idő előrehaladtával megtölthetünk a megfelelő tartalommal. Az adidas ilyen megközelítést alkalmazott például a foci vb-n a legfontosabb mérkőzéseknél, és olyan helyzetekben is, mint például a büntetőpárbajok.

3. Legyél hasznos!

Miközben gyűlnek a győzelmek és világrekordok dőlnek meg, megragadhatod a lehetőséget, hogy tájékoztasd erről a közönségedet. Nap mint nap több ezer sportoló verseng, és ezt nehéz segítség nélkül nyomon követni. A Moments funkcióval megmutathatod, mi történt az éjszakai időszakban, vagy összefoglalhatod az aznapi kedvenc tweetjeidet is. A Sport Chek a riói olimpia alatt élt a kulcsfontosságú pillanatok összegyűjtésének módszerével, és az eseményeket késleltetve követő közönség számára prémium információforrássá vált.

4. Oszd meg a játékok izgalmát és támogasd a sportolókat!

Az olimpiai játékok inspirálóak, dicsőséggel és érzelmekkel telítettek. Az emberek olyan márkákat keresnek, amelyek képesek személyesen őket motiválni, egyúttal bemutatni a mindennapi emberek nagyszerűségét. Emlékezz arra, hogy az inspiráció és az izgalom akkor a leghitelesebb, ha fogyasztható adagokban érkezik. Azonosítsd a legfontosabb sportolókat és a velük kapcsolatos kulcseseményeket, hogy előre felkészülhess az azonnali tartalmak megosztására. Rióban a Virgin Media Usain Boltot választotta: inspirációs és kulisszák mögötti tweeteket osztottak meg, köztük az atléta teljesítményére érkezett reakciókat megörökítő gifeket.

5. Szórakoztass!

A sport kiváló lehetőséget nyújt a felhasználók szórakoztatására. Élj a humor eszközével, készíts márkázott videókat, gifeket, képeket, csatlakozz be globális kulturális eszmecserékbe. A lényeg, hogy figyeljünk a kontextusra és a relevanciára, mint ahogy a Clorox reagált Rióban a zöld színű uszodákkal kapcsolatos beszélgetésekre.

+1: Figyelj az olimpiai jelképek használatát szabályozó előírásokra!

Az olimpiai jelképek, de még a résztvevő sportolók reklámmegjelenéseit szigorú előírások szabályozzák. A játékok nevét, logóját, kabalafiguráját, szlogenjét marketingtevékenységhez kizárólag a rendezvény hivatalos szponzorai használhatják. A márkajelzések felhasználásához a szervezőbizottság (POCOG) írásos engedélyére, valamint a nemzetközi és a koreai olimpiai és paralimpiai bizottságokkal kötött szerződés szükséges. A részleteket, valamint a játékok hivatalos támogatóinak listáját a NOB cikke tartalmazza.

 

Az anyagot a Twitter regionális képviselője, a Httpool közreműködésével közöljük.