Tényleg kiforgatja-e a sarkaiból a médiapiacot a milleniumi – más néven: alfa – generáció? A technológia megváltoztatja-e a szokásaikat? Valóban másképp, tudatosan bankolnak-e és mire számíthat az egészségipar, az OTC-szektor a fiatalok piacra való belépésével? A geneRÁCIÓk második napján mindenre válaszolunk.

A kritikák és a gyerekvédelmi mozgalmak hatására hogyan változott meg a ifjúsági tévécsatornák műsorpolitikája, mit néznek a tévében a gyerekek és a tinédzserek nemcsak Magyarországon, hanem a régióban? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket járunk körbe a Médiapiac konferenciájának második napján, március 22-én.

Az eseményen többek között előad a Nickelodeon, a Nick Jr. és az MTV tévécsatornákat működtető Viacom szakembere. Ha látott már óvodás, kisiskolás gyereket mobilozni, tudja, hogy a közösségi oldalak, a nagy videómegosztók már „rabul ejtették” a legfiatalabbakat. Hogyan lehet üzletileg is sikeres egy ilyen, a gyerekek fejlődésére is tekintettel lévő YouTube-csatorna vagy egy nekik készülő hírportál: erről is fognak beszélni a 4kids és a KerekMese alapítói, illetve a kidsnews.hu szerkesztője.

Pintér R. Róbert

 

Nézze meg Pintér R. Róbert teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.
Vass Mónika

 

2013-ban indította el a KerekMese Youtube csatornát, amely 2015-re a legnagyobb nézettségű magyar nyelvű csatorna lett.

 

Nézze meg Vass Mónika teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.
Braczkó Szilvia

 

A 2017. szeptemberében indult internetes lappiacon műfajteremtő és több szakmai elismeréssel is bíró ifjúsági hírportál, a kidsnews.hu alapítója és vezetője.

 

Nézze meg Braczkó Szilvia teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Mivel töltik az egyes generációk a szabadidejüket? Nincs olyan, a fiatalokat célzó márka, termék, amely ne ezt a kérdést tartaná a legfontosabbnak. A Kutatópont projektvezetője, Rabcsánszki Laura szállítja a választ a cég legfrissebb, eddig még sehol nem közölt kutatását bemutatva a konferencián.

Rabcsánszki Laura

 

Nézze meg Rabcsánszki Laura teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

 

Jöjjön el, hallgassa meg előadóinkat!

Itt jelentkezhet a konferenciára, a programot pedig itt találja!

 

 

S ha már tudjuk, hogyan és hol töltik a szabadidejüket, megvizsgáljuk azt is, milyen attitűdökkel lépnek be a piacra, mit vásárolnak.

Az Inspira stratégiai igazgatója, Szerencsés Dóra adatokkal alátámasztott előadásában arra hívja fel a figyelmet, hogy a fiatalok jelentette sem az állami-, sem a magánegészségügyben praktizáló orvosok, de gyógyszercégek sincsenek felkészülve.

Szerencsés Dóra

 

A szakember több mint 20 évnyi egészségügyi kutatói tapasztalata kiterjed mind a vényköteles, mind az OTC piacokra, laikus és egészségügyi dolgozói célcsoportokra, valamint az egészségügyi marketing kutatás metodológiáinak teljes repertoárjára.

 

Nézze meg Szerencsés Dóra teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Nemes Csaba pedig a bank- és biztosítási piacon vizsgála meg a generációk közötti különbségeket és azok lehetséges hatásait. Külön vizsgálja a digitális folyamatok, illetve fintech szolgáltatások további növekedését elősegítő illetve akadályozó tényezőket.

Nemes Csaba

 

Nézze meg Nemes Csaba teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.

Ha már szabadidő: tudta, hogy a webshop az új pláza?

Az OMD rendezte diákverseny díjnyertes csapata, a Budapest Beaneaters! bemutatja milyen marketingeszközöket és csatornákat (ATL fókuszban) használtak fel Magyarország online webáruházai, hogy elérjék célcsoportjukat a 2017-es Black Friday előtt és alatt.

Nagy Diána

 

Az OMD rendezte diákverseny díjnyertes csapata, a Budapest Beaneaters! tagja

 

Nézze meg Nagy Diána teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.
Joó Dávid

 

Az OMD rendezte diákverseny díjnyertes csapata, a Budapest Beaneaters! tagja

 

Nézze meg Joó Dávid teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.
Trepess Beatrix Ilona

 

Az OMD rendezte diákverseny díjnyertes csapata, a Budapest Beaneaters! tagja

 

Nézze meg Trepess Beatrix Ilona teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.