2010. november 19.

Hozza a pénzt az esküvő

Kevesen mondhatják magukat olyan szerencsésnek, hogy egybekelésük méretesebb vagyont hoz. Ha nem is nekik: hazájuknak.

Kevesen mondhatják magukat olyan szerencsésnek, hogy egybekelésük méretesebb vagyont hoz. Ha nem is nekik: hazájuknak.

Akár egymilliárd fontos (320 milliárd forintos) bevételt is jelenthet a brit gazdaság számára Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton esküvője. Habár a pontos időpont még nem ismert, az már most látszik, hogy a rangos esemény a turizmust, a kereskedelmet és a médiapiacot is felpörgeti – írja a Pénzcentrum.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint 2011 augusztusában, Londonban kerülhet sor az évtized talán legnagyobb sztár-eseményére, a brit hercegi pár esküvőjére. A házasságkötés gazdasági szempontból is hatalmas jelentőséggel bír. A várhatóan több százmillió fontba kerülő esküvő költségeit a vőlegény apja, Károly herceg és nagymamája, II. Erzsébet királynő adja majd össze. Igaz, marad néhány költség - például az esemény rendőri, katonai biztosítása- amit az adófizetők állnak majd.

Szakértők szerint azonban a költségek busásan megtérülnek. Becslések szerint az esemény kapcsán Nagy-Britanniába látogató turisták tömege akár 750 millió fontot is a brit szállodákban, éttermekben hagyhat. Az Egyesült Államokból, Kanadából és Ausztráliából érkezhetnek a legtöbben azért, hogy egy pillantást vethessenek az elvonuló násznépre, de komoly növekedés prognosztizálható Oroszország, Kína, India és Brazília felől is.

 

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

3 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.