2010. november 19.

Hozza a pénzt az esküvő

Kevesen mondhatják magukat olyan szerencsésnek, hogy egybekelésük méretesebb vagyont hoz. Ha nem is nekik: hazájuknak.

Kevesen mondhatják magukat olyan szerencsésnek, hogy egybekelésük méretesebb vagyont hoz. Ha nem is nekik: hazájuknak.

Akár egymilliárd fontos (320 milliárd forintos) bevételt is jelenthet a brit gazdaság számára Vilmos herceg és menyasszonya, Kate Middleton esküvője. Habár a pontos időpont még nem ismert, az már most látszik, hogy a rangos esemény a turizmust, a kereskedelmet és a médiapiacot is felpörgeti – írja a Pénzcentrum.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint 2011 augusztusában, Londonban kerülhet sor az évtized talán legnagyobb sztár-eseményére, a brit hercegi pár esküvőjére. A házasságkötés gazdasági szempontból is hatalmas jelentőséggel bír. A várhatóan több százmillió fontba kerülő esküvő költségeit a vőlegény apja, Károly herceg és nagymamája, II. Erzsébet királynő adja majd össze. Igaz, marad néhány költség - például az esemény rendőri, katonai biztosítása- amit az adófizetők állnak majd.

Szakértők szerint azonban a költségek busásan megtérülnek. Becslések szerint az esemény kapcsán Nagy-Britanniába látogató turisták tömege akár 750 millió fontot is a brit szállodákban, éttermekben hagyhat. Az Egyesült Államokból, Kanadából és Ausztráliából érkezhetnek a legtöbben azért, hogy egy pillantást vethessenek az elvonuló násznépre, de komoly növekedés prognosztizálható Oroszország, Kína, India és Brazília felől is.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.