2012. augusztus 02.

Hungaricum-falu a Szigeten

A huszadik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu.

A huszadik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu, Magyarország népi kultúrájának bemutató helyszíne, ahol a lakodalom, az aratás és a szüret után idén a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak a programok. Ezen túl természetesen zenei és színházi produkciók is várnak a helyszínen.

A Hungarikum Falu esti táncházában a Poros együttes, a Bartina Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes, illetve Tanac Néptáncegyüttes várja a párosan vagy pár nélkül érkező szigetelőket. A táncház helyszíne a rendkívül látványos Korona Teátrum épülete, mely az ország egyetlen „mobil színháza”. Akik rákaptak a kézműveskedésre, a műhelyben népi motívumok felhasználásával készíthetnek maguknak vagy párjuknak páros ékszereket. Akik pedig kedvet kapnak, régi sportokban, bigében, gólyalábazásban, ugróiskolában, métában próbálhatják meg ügyességüket a Szentendrei Skanzen segítségével.

A gasztronómiai örömökre vágyók megkóstolhatják a Magyar Pékek Fejedelmi rendjének grillázstortáját, a Sokacbabot vagy csülökkel főzött babos egytálételt, és megtekinthetik Tukacs Roland pékmester péksüteményből készült installációit.

Ettől az évtől kezdve - minden évben - a Hungarikum Falu elhoz egy honos gyógynövényt is, ami az idén a levendula lesz.