2012. augusztus 02.

Hungaricum-falu a Szigeten

A huszadik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu.

A huszadik Szigeten idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hungarikum Falu, Magyarország népi kultúrájának bemutató helyszíne, ahol a lakodalom, az aratás és a szüret után idén a néphagyomány párosító szokásai köré csoportosulnak a programok. Ezen túl természetesen zenei és színházi produkciók is várnak a helyszínen.

A Hungarikum Falu esti táncházában a Poros együttes, a Bartina Táncegyüttes, a Pendelyes Táncegyüttes, illetve Tanac Néptáncegyüttes várja a párosan vagy pár nélkül érkező szigetelőket. A táncház helyszíne a rendkívül látványos Korona Teátrum épülete, mely az ország egyetlen „mobil színháza”. Akik rákaptak a kézműveskedésre, a műhelyben népi motívumok felhasználásával készíthetnek maguknak vagy párjuknak páros ékszereket. Akik pedig kedvet kapnak, régi sportokban, bigében, gólyalábazásban, ugróiskolában, métában próbálhatják meg ügyességüket a Szentendrei Skanzen segítségével.

A gasztronómiai örömökre vágyók megkóstolhatják a Magyar Pékek Fejedelmi rendjének grillázstortáját, a Sokacbabot vagy csülökkel főzött babos egytálételt, és megtekinthetik Tukacs Roland pékmester péksüteményből készült installációit.

Ettől az évtől kezdve - minden évben - a Hungarikum Falu elhoz egy honos gyógynövényt is, ami az idén a levendula lesz.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.