2012. június 01.

Huszadjára nyit a VOLT

Kevesebb mint 4 héttel a kapunyitás előtt sajtótájékoztatón ismertette a 20. VOLT Fesztivál részletes programját Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Kevesebb mint 4 héttel a kapunyitás előtt sajtótájékoztatón ismertette a 20. VOLT Fesztivál részletes programját Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

A két főszervező – akik 19 éve 19 évesen alapították a VOLTot – azt hangoztatta, hogy minden eddiginél több világsztár, köztük a Skrillex, a Faith no More, a Snow Patrol, a Simple Plan és az Iggy & the Stooges is fellép a fesztiválon, mely idén, a jubileum apropóján egy ajándék nappal hosszabb lesz: a nyitónapon, június 26-án “WE LOVE VOLT” címmel 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a 200 hazai zenekart és DJ-t felvonultató programban 3 exkluzív koncert is helyet kapott: Ákos egy év koncertszünet után a VOLTon mutatja be új, szintipop programját, sok év után itt lép fel először Yonderboi és visszatér a legendás Sex-E-Pil is. A zenei programok mellett a szervezők kiemelték a Heti Válasz Borfesztivált, amelynek keretében 20 neves borász és számos kistermelő árulja portékáit. A VOLTra meghívott neves kortárs képzőművészek 20 alkotást hoznak létre a közönség szeme láttára.

A fesztiválon zajló VIVA - VOICE Fesztivál című tehetségkutató verseny keretében a közönség négy nap alatt választhatja ki a VOLT hangját.

A 20. fesztivál alkalmából egyébként júniusban megjelenik egy 300 oldalas album is, Nagy VOLT címmel, mely rengeteg művészi fotóval, írásokkal és riportokkal mutatja be a rendezvény elmúlt 19 évét.

Budapestről idén is naponta több alkalommal különvonat indul Sopronba, a bejáratnál pedig egy 8 méter magas, magenta színű csúszdát épít a VOLT főszponzora, a Telekom. Az érkezők ezen keresztül is becsúszhatnak a 20. VOLT Fesztiválra.

A rádió is közvetíti

A 20. VOLT Fesztivál megnyitására szervezett nagyszabású gálaműsor, a "WE LOVE VOLT" egyébként – egy rádiós közvetítésnek köszönhetően - a tervek szerint élőben hallható lesz az egész országban. Erre a programra a bérleteseknek ingyenes lesz a belépés. Az este során színpadra lép a Kerekes Band, Müller Péter Sziámi és zenekara, valamint Czutor Zoltán. Őket követi a többiekénél hosszabb, 40 perces koncerttel az Európa Kiadó. Menyhárték az első VOLT Fesztiválon a meghirdetettől eltérőn nem vettek részt, az elmaradt koncertet most, 19 év után pótolhatja be a közönség. Speciális, erre az alkalomra összeállított programmal érkezik Sopron leghíresebb rockbandája, a Moby Dick, amelynek vendége lesz többek között Hobo és Pohl Misi, a Lord frontembere is. Utánuk következik a Magna cum Laude, akik azt kérték a szervezőktől, hadd maradjanak Sopronban a két nappal későbbi Faith No More koncertig. Három számmal megjelenik a színpadon a Neoton Família, majd érkezik a Belga, a Compact Disco, a Brains, a Quimby, Lovasi András és Leskovits Gábor (ők közös produkcióval készülnek), a Hősök, az Animal Cannibals, Kardos-Horváth Janó, a We are Rockstars, majd éjjel 1-kor a Punnany Massif zárja a sort.

Ugyanezen a napon az OTP Bank és a Petőfi Rádió színpadán “a Tisza Cipő bemutatja: Hungarian DJ Allstars” címmel többek között Palotai, Cadik, Andro, Fine Cut Bodies, Bernáthy Zsiga és Naga áll a lemezjátszók és laptopok mögé.

Címkék: volt fesztivál