2012. június 01.

Huszadjára nyit a VOLT

Kevesebb mint 4 héttel a kapunyitás előtt sajtótájékoztatón ismertette a 20. VOLT Fesztivál részletes programját Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

Kevesebb mint 4 héttel a kapunyitás előtt sajtótájékoztatón ismertette a 20. VOLT Fesztivál részletes programját Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert.

A két főszervező – akik 19 éve 19 évesen alapították a VOLTot – azt hangoztatta, hogy minden eddiginél több világsztár, köztük a Skrillex, a Faith no More, a Snow Patrol, a Simple Plan és az Iggy & the Stooges is fellép a fesztiválon, mely idén, a jubileum apropóján egy ajándék nappal hosszabb lesz: a nyitónapon, június 26-án “WE LOVE VOLT” címmel 20 zenekar és 10 DJ lép színpadra.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy a 200 hazai zenekart és DJ-t felvonultató programban 3 exkluzív koncert is helyet kapott: Ákos egy év koncertszünet után a VOLTon mutatja be új, szintipop programját, sok év után itt lép fel először Yonderboi és visszatér a legendás Sex-E-Pil is. A zenei programok mellett a szervezők kiemelték a Heti Válasz Borfesztivált, amelynek keretében 20 neves borász és számos kistermelő árulja portékáit. A VOLTra meghívott neves kortárs képzőművészek 20 alkotást hoznak létre a közönség szeme láttára.

A fesztiválon zajló VIVA - VOICE Fesztivál című tehetségkutató verseny keretében a közönség négy nap alatt választhatja ki a VOLT hangját.

A 20. fesztivál alkalmából egyébként júniusban megjelenik egy 300 oldalas album is, Nagy VOLT címmel, mely rengeteg művészi fotóval, írásokkal és riportokkal mutatja be a rendezvény elmúlt 19 évét.

Budapestről idén is naponta több alkalommal különvonat indul Sopronba, a bejáratnál pedig egy 8 méter magas, magenta színű csúszdát épít a VOLT főszponzora, a Telekom. Az érkezők ezen keresztül is becsúszhatnak a 20. VOLT Fesztiválra.

A rádió is közvetíti

A 20. VOLT Fesztivál megnyitására szervezett nagyszabású gálaműsor, a "WE LOVE VOLT" egyébként – egy rádiós közvetítésnek köszönhetően - a tervek szerint élőben hallható lesz az egész országban. Erre a programra a bérleteseknek ingyenes lesz a belépés. Az este során színpadra lép a Kerekes Band, Müller Péter Sziámi és zenekara, valamint Czutor Zoltán. Őket követi a többiekénél hosszabb, 40 perces koncerttel az Európa Kiadó. Menyhárték az első VOLT Fesztiválon a meghirdetettől eltérőn nem vettek részt, az elmaradt koncertet most, 19 év után pótolhatja be a közönség. Speciális, erre az alkalomra összeállított programmal érkezik Sopron leghíresebb rockbandája, a Moby Dick, amelynek vendége lesz többek között Hobo és Pohl Misi, a Lord frontembere is. Utánuk következik a Magna cum Laude, akik azt kérték a szervezőktől, hadd maradjanak Sopronban a két nappal későbbi Faith No More koncertig. Három számmal megjelenik a színpadon a Neoton Família, majd érkezik a Belga, a Compact Disco, a Brains, a Quimby, Lovasi András és Leskovits Gábor (ők közös produkcióval készülnek), a Hősök, az Animal Cannibals, Kardos-Horváth Janó, a We are Rockstars, majd éjjel 1-kor a Punnany Massif zárja a sort.

Ugyanezen a napon az OTP Bank és a Petőfi Rádió színpadán “a Tisza Cipő bemutatja: Hungarian DJ Allstars” címmel többek között Palotai, Cadik, Andro, Fine Cut Bodies, Bernáthy Zsiga és Naga áll a lemezjátszók és laptopok mögé.

Címkék: volt fesztivál

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

11 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.