A második alkalommal megrendezett Zewa Designer Pályázaton a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak 16 display terve szállt harcba a zsűri és a közönség szavazataiért. A nyerteseket szakmai sajtótájékoztatóval egybekötött kiállításon köszöntötte a márka: a zsűri döntése alapján a pályázat győztese Volyák Zsófia, a közönségszavazás nyertese pedig Gaál Eszter Regina lett.

A Zewa Designer Pályázatán ebben a tanévben a szakmai megközelítés kapott kiemelt hangsúlyt: az integrált terméktervezési gyakorlat keretein belül egy olyan display tervezése volt a feladat, amely egyszerre hat a nedves toalettpapír vásárlóira, valamint a kategóriát nem ismerőkre, továbbá áruházi környezetbe kihelyezve is működik. A fiatalok emellett szintén nagy hangsúlyt fektettek arra a tervezés során, hogy a végleges display kitűnjön a kommunikációs „zajból”, és vásárlásra ösztönözze a fogyasztókat - áll közleményben.

„A Zewa Designer Pályázat során a legfőbb kihívást talán az jelentette a hallgatók számára, hogy figyelembe kellett venniük az áruházi környezet technikai adottságait és megkötéseit, a vásárlói szokásokat, valamint a vásárlói magatartás bolton belüli működési mechanizmusait.

A pályázók a munkájuk során professzionális segítséget is kaptak ahhoz, hogy a feltételek a lehető legnagyobb mértékben megjelenhessenek a tervezőasztalon megszülető alkotásokban” – összegezte Forgách Réka, a Zewa brand managere.

 

A szakmai zsűri - Farkas Vilmos, a Publicis kreatívigazgatója, Forgách Réka, a Zewa brand menedzsere, Kátai Ildikó, a POPAI Magyarország főtitkára, Láng György, a DS Smith Packaging sales menedzsere, Réti István, az ET Research stratégiai igazgatója, valamint Varga András, a BME Gép- és Terméktervezés Tanszék mesteroktatója - a szemeszter során végig követte és segítette a fiatal designerek munkáját, hogy tökéletes displayek láthassanak napvilágot a Zewa nedves toalettpapírjai számára.

 

A zsűri döntése alapján a Zewa Designer Pályázat nyertese Volyák Zsófia lett, akinek a terve a megadott szempontoknak leginkább megfelelt. Emellett, Zewa szakmai partnereinek is lehetőségük nyílt arra, hogy szavazatukkal hozzájáruljanak kedvenc display-tervük győzelméhez.

A zsűri döntése alapján a Zewa Designer Pályázat nyertese Volyák Zsófia lett, akinek a terve a megadott szempontoknak leginkább megfelelt
A zsűri döntése alapján a Zewa Designer Pályázat nyertese Volyák Zsófia lett, akinek a terve a megadott szempontoknak leginkább megfelelt

A www.zewaprojekt.hu oldalon a legtöbb kattintás Gaál Eszter Regina modelljére érkezett, amellyel ő lett a Zewa projektjének közönségdíjasa.

A Zewa Projekt weboldalán a legtöbb kattintás Gaál Eszter Regina modelljére érkezett, amellyel ő lett a pályázat közönségdíjasa
Fotó: A Zewa Projekt weboldalán a legtöbb kattintás Gaál Eszter Regina modelljére érkezett, amellyel ő lett a pályázat közönségdíjasa

A Zewa márkát a folyamatos megújulás, az innováció és az úttörő, előremutató megoldások jellemzik. A Zewa Projekt kezdeményezés 2017-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem designer hallgatóinak nyújtson ugródeszkát karrierjük beindításához. A projekt az első évben a száraz és nedves toalettpapír együttes tárolására kereste a legmegfelelőbb megoldást, melyre számos kreatív terv érkezett.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.