2017. január 27.

Idén is átadják a Petőfi Zenei Díjakat

Ezúttal a jubileumi soproni Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján, június 26-án, hazai és világsztárok közreműködésével.

Tavaly hagyományteremtő szándékkal indult útjára a Petőfi Rádió díjátadó showja. A VOLT nyitónapján a gálát a helyszínen húszezren, a több platformon zajló közvetítéseken keresztül mintegy egymillióan követték figyelemmel – idézi fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap pénteki közleménye.

Mint írják, a hazai popszakma egészét megmozgató Petőfi Zenei Díj gálán 2016-ban a legfontosabb hazai és világsztárok színe-java lépett színpadra.

A közleményben idézik Pető Zoltánt, a Petőfi Rádió csatornaigazgatóját, aki szerint a tavalyi gála után a fellépőktől és a nomináltaktól is kedvező visszajelzéseket kaptak. "A hazai televíziózás-rádiózás történetében korábban soha nem volt példa arra, hogy egy ilyen gigantikus showt számos platformon élőben közvetítsenek, ráadásul igen nagy érdeklődés mellett" – hangsúlyozta Pető Zoltán, hozzátéve, hogy a jelöltek és a díjazottak névsora méltó lenyomata az adott évnek, hiszen a végeredmény a Petőfi Rádió játszási listája, a szakma és a közönség szavazatai alapján alakul ki.

A közmédia idén is élőben közvetíti az eseményt, több platformon: a tévében, online és a Petőfi Rádióban. A szervezők a tavalyihoz hasonló, gigantikus show-ra készülnek, amelyben egyedi, csak itt látható koreográfiával és programmal szerepelnek a hazai sztárok, de több világsztár részvételére is lehet számítani.

A közlemény idézi Lobenwein Norbertet, a Petőfi Zenei Díj főrendezőjét is, aki szerint céljuk a tavalyival azonos: egy olyan show megvalósítása, amelyben a legfontosabb hazai előadók közül jó néhányan színpadra lépnek, de már most dolgoznak azon, hogy több világsztárt láthasson a közönség. Alapvetően öt-tízperces minikoncertek lesznek, a világsztár vendégek azonban a díjátadó után nagykoncerttel várják a VOLT látogatóit.