2018. február 13.

Idén is kiosztották a KPMG díjait

A győztes szervezetek, a Bagázs Egyesület, a Magyar Vöröskereszt, a Peter Cerny Alapítvány és a Ronald McDonald Alapítvány egyenként 750 ezer forintos támogatást kapnak.

Idén is kiosztották a KPMG Felelős Társadalomért Program díjait, melynek keretében négy elismert hazai civil szervezet kapott a konkrét pénzadományon és számítógépeken túl tanácsadói és könyvvizsgálati szolgáltatásokat a tevékenységük fejlesztéséhez, hatékonyabbá tételéhez.

Az idei pályázaton 54 szervezet indult el, az ő igényeiket 25 önkéntes értékelte a program keretében, ezek közül 7 shortlist-re került pályázót végig is látogattak a KPMG szakemberei, hogy idén is négy olyan győztest tudjanak kiválasztani, ahol meglévő folyamatok továbbfejlesztésével vagy újak kialakításával érdemben lehet javítani a szervezet hatékonyságát.

A pénzadományon túl több számítógépet is igényeltek a szervezetek, melyet a KPMG saját gépparkjának már nem használt részéből adott át megfelelően telepítve, jogtiszta szoftverekkel.

A KPMG Felelős Társadalomért Program nyertesei

A szervezetek számára a fentieken túl a legnagyobb értéket mégis az jelenti, hogy a KPMG vezető szakértői saját munkájukkal is hozzájárulnak a fejlesztéshez. A Bagázs Egyesület esetében a KPMG a könyvvizsgálati feladatokat vállalja pro bono, a Ronald McDonald Alapítványnál szervezeti stratégiai tanácsadást végeznek és IT-fejlesztési tervet készítenek az önkéntesek, a Magyar Vöröskereszt számára pedig a hamarosan nyíló „Empátia” közösségi tér és kávézó üzleti tervének elkészítéséhez nyújtanak segítséget a KPMG szakemberei.

„Idén a klasszikus megoldásainkon túl (könyvvizsgálat, stratégiaalkotás, üzleti terv készítés) új szolgáltatásokkal is gazdagodott a pro bono portfóliónk. Így például a Bagázs Egyesület számára a KPMG közüzemi szakértői a dányi cigánytelep szennyvízproblémáinak megoldására dolgoznak ki megoldást, a Peter Cerny Alapítvány részére pedig adatvédelemmel kapcsolatos (GDPR) tanácsadást nyújt a KPMG” – mondta el Szabó István, a KPMG vállalati felelősségvállalási vezetője.