A programozott vásárlási megoldások terjedésével tömegessé is válhat az időalapú (CPH – cost-per-hour) elszámolás, amelyet néhány hirdetőnél, például a Red Bullnál, a Microsoftnál és az IBM-nél már alkalmazott a kiadó.

A Financial Times célja, hogy idővel az inventory felét ilyen megoldással értékesítse majd, és ebben a programmatic megoldások terjedése a kezére játszhat. (A módszertan a privát piacterek esetében alkalmazható.) A bevezetés évében, 2014-ben 3, 2015-ben 21, az idei év eddig eltelt időszakában pedig már 16 kampányt értékesítettek CPH-alapon.

A mérőszám lényege, hogy a valóban értékes hirdetési megjelenéseket számlázza le a hirdetőknek. A nem közvetlen választ kiváltó, inkább a márkaépítést célzó kampányoknál lehet jelentősége, hogy a Warc adatai szerint az 5 másodpercnél hosszabb ideig látható reklámok esetében a márka vásárlásának megfontolása több mint 50 százalékkal magasabb az átlagnál.

Az időalapú elszámoláshoz más kiadók is csatlakozhatnak a későbbiekben. A FT jelenleg a Moattal dolgozik együtt egy független szabvány kidolgozásán, és ebben a projektben az Economist is részt vesz, valamint tárgyalások folynak a BBC Worldwide-dal, a Guardiannal, a New York Times-szal és több európai lappal is. Ha ez létrejön, a kisebb számú, de – részben ezért – értékesebb hirdetési felületet, illetve a felhasználókat hosszabb időre lekötő tartalmakat kínáló oldal felértékelődhet a nagyobb tömegű reklámot CPM-alapon megjelenítő médiumokkal szemben.

A FT CPH alapú megoldása már számos szakmai díjat is nyert, köztük Brit Médiadíjat az adatok legjobb kereskedelmi használata kategóriában, illetve a Drum Digitális Kereskedelmi Díját a leginnovatívabb kiadó kategóriában.

Forrás: The Drum

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

1 napja

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.