A Heineken a PÁNiQ-SZOBA-val közösen létrehozta a Pániq Pub elnevezésű szabadulószobát, amelynek célja, hogy a résztvevők a lehető legizgalmasabb módon megtudják, hogyan készül a sör. A kijutáshoz azonban nem elég a jelenre koncentrálni.

A márka szeptemberben indította el a Több van a csillag mögött kampányát, amelynek középpontjában maga a Heineken és az eddig kevésbé hangsúlyozott története áll. A márka Benicio del Toro-val három kisfilmet készített, amelyek a holland sör egy-egy értékére fókuszálnak vicces felütéssel. Emellett a Heineken megújította dobozos kiszerelését is, így a csomagolásokon a márkától eddig nem megszokott hangvételben olvasható négy különböző üzenet. Ezekből a sztorikból megtudhatjuk, hogy mitől vált világsztárrá a Heineken, mi rejtőzik a mágikus ötágú csillag mögött, valamint fény derül a Heineken család titkára: hogyan főzte meg egy kis család azt a sört, ami a nagyvilágot meggyőzte.

A márka azonban nem csak ennyit tesz hazánkban, a világon egyedülálló módon olyan játékra hívja a fogyasztókat, ami betekintést nyújt a Heineken kulisszái mögé. A Heineken és a PÁNiQ-SZOBA közös játékában novembertől egészen március közepéig bárki részt vehet, és megtapasztalhatja az időutazás élményét, hiszen a játékosokra bízott küldetés megoldásához vissza kell utazni a múltba.

„Habár a Heineken szinte bárhol a világban, 192 országban kapható, fontos számunkra a helyi relevancia, és a kampányaink során szeretnénk a magyar fogyasztókat érdekes tartalommal megszólítani a puszta információátadáson túl. Ezért született meg a Heineken Pániq Pub, ami a piacon egyedülálló módon, a Heineken márka szellemiségére épülő szabadulós játék” – mondta Pálfalvi Márta, a HEINEKEN Hungária kommunikációs igazgatója.

A 60 perces, logikára és csapatjátékra épülő szabadulószobában egyszerre maximum 6 fő játszhat. A játékosok küldetése, hogy összegyűjtsék a Heineken összetevőit a márka egyik bárjában. A helyzet persze nem ilyen egyszerű, hiszen ahhoz, hogy meglegyen az összes alapanyag, nem csak a bárban kell a feladványokat megoldani, a múltba is vissza kell utazni Gerard Heineken titkos receptjéért.

„Büszkék vagyunk arra, hogy egy ekkora világcéggel, közös együttműködésben prezentálhatjuk Magyarország valószínűleg legmodernebb és legújabb szabadulószobáját az év főszezonjának közepén. Biztosak vagyunk abban, hogy a rengeteg elektronika és új játékelem meglepetéseket okoz majd egy gyakorlott szabadulócsapatnak is” – mondta Ureczky Balázs, a PÁNiQ-SZOBA egyik tulajdonosa. „Reméljük, hogy senki nem gondolja azt, hogy a most nyílt szoba csak egy Heineken elemekkel telepakolt pálya promóciós célból. Ez egy izgalmas szabadulószoba kalandokkal, időutazással, fejtörőkkel, csavarokkal, rejtélyekkel és persze sör jutalommal” – tette hozzá Koltai Balázs, a PÁNiQ-SZOBA társtulajdonosa.