2017. május 08.

Ilyen a HB Reavis új arculata

Az új arculatot egy londoni központú kreatív ügynökséggel, a Sectorlighttal szoros együttműködésben tervezték.

A vállalat portfóliójában jelenleg 21 folyamatban lévő projekt szerepel. Az elmúlt években lezajlott jelentős növekedés hatására a HB Reavis a márka megújítása mellett döntött, amely tükrözi a vállalat jövőképét és küldetését.

Az új vállalati arculattal a cél az volt, hogy a márka dinamikusabbá, barátságosabbá váljon, és megszólítsa mind a meglévő, mind pedig az új célcsoportot digitális, közösségi, nyomtatott és egyéb csatornákon egyaránt.

A logó vizuális könnyedsége érzékelteti, hogy a HB Reavis emberközpontú és megközelíthető az ingatlanfejlesztései és a partnereivel való együttműködés során. A színátmenetek, vibrálóan meleg színek a HB Reavis alkotás iránti szenvedélyét jelenítik meg, amely a munkára és kikapcsolódásra egyaránt alkalmas új terek létrehozását inspirálja. A két folyékonynak látszó forma és szín kombinációja tükrözi a HB Reavisra jellemző vállalkozói szellemet és azt, hogy az itt dolgozók mennyire izgalmasnak találják a munkájukat.

Peter Terpak, a HB Reavis csoport marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta: "Azt a megközelítést alkalmaztunk megújult brandünkkel, amely az iparági sztenderdekhez képest sokkal inkább a B2C közönség felé fordul. Szeretnénk ugyanis azokra az emberekre összpontosítani, akik az általunk létrehozott épületeket és tereket használják, vagy a vállalatunknál dolgoznak. Nem csak az volt a célunk, hogy egy új, dinamikus vizuális arculatot hozzunk létre. Arra is szerettük volna felhasználni ezt a lehetőséget, hogy átfogó megközelítéssel a HB Reavis márkaszemélyiségének minden vonását megjelenítsük a belső kommunikációban, a külső partnerekkel, ügyfelekkel és az egész iparággal való együttműködésünk során.”

Nick Cannons, a Sectorlight kreatívigazgatója hozzátette: "Az első, amire felfigyeltünk a HB Reavis esetében, hogy mennyire másként viszonyulnak a dolgokhoz: nemcsak abban a munkában, amit fejlesztőként végeznek, hanem abban is, ahogy csapatként együtt dolgoznak. Igazi közösségi szellem van jelen a vállalatnál, és elhivatottak abban, hogy jobbá tegyék a dolgokat. Számunkra ez volt a kiindulópont, amiből elkezdtük felépíteni a brand útját. El akartuk kerülni a piaci zsargont és egy érzelemtelibb, emberibb vizuális megjelenést és hangnemet szerettünk volna kialakítani, aminek köszönhetően a HB Reavis közvetlenebb benyomást kelt, és szélesebb közönséget szólít meg. A HB Reavis munkatársai szenvedélyesek, feszegetik a hagyományos iparági normákat, és mi ezt akartuk vizuálisan kifejezni a játékos formákkal és vibráló színekkel. Az eredmény egy erős, dinamikus nyelvezet lett, ami számos csatornán képes hatni.”

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.