2017. június 12.

Impresszíven lépett a marketing színtérre a POME

A #TSMA17 arany után a Kreatív content marketing versenyén, a CMA-n egy aranyat és egy bronzot nyert a #sparklingbudapest youth marketing kampányával.

A POME mozaikszó a Procter & Gamble szakzsargonjából indult világhódító útjára. A Point Of Market Entry az a pont, amikor valaki először válik nyitottá egy termékkategória befogadására. A P&G nincs egyedül e pillanat fontosságának felismerésében, az elmúlt néhány évben a cégek sora tette magáévá az entry point marketing szemlélet- és eszközrendszerét. Együtt vallják, hogy a megfelelő pillanatban, a megfelelő módon elért „szűz fogyasztó” optimális esetben akár egy életre hűségessé tehető az adott márka iránt. Hiába, a régi igazság itt is érvényes: az első benyomás a legfontosabb.

Itthon mostanáig nem létezett kimondottan erre a területre specializálódott ügynökség, így a most színre lépő POME egyedi szemléletével és komplex szolgáltatásaival hiánypótló szereplője lehet a piacnak. Az ügynökség azonban nem a derült égből robbant be a magyar marketing világába, hiszen a szakmai körökben közel húsz éve jól ismert Iskolamarketing csapata hívta életre az új formációt. Az óvodai, iskolai és egyetemi kampányokra specializálódott Iskolamarketing az utóbbi időben szintet lépett a youth marketing területén, hiszen 17-22 éves fiatalokból álló „különleges kreatív egységet” foglalkoztat fiatalokat megcélzó kampánykoncepciók kidolgozására. A portfólió tovább bővült, mikor az ügynökség játszóházi marketinggel is bővítette repertoárját.

„Az oktatási intézményeken belül sokszor nemcsak a diákokat, hanem a szüleiket is szerettük volna elérni, játszóházi portfólióbővítésünk során még inkább fókuszba került az eggyel idősebb (25-45 éves fiatal szülők) célcsoport, tehát organikusan nőtte ki magát ez a két irány. Ami összeköti őket, az a POME pillanatok átlagosnál nagyobb sokasága” – mondta el Bendl Mátyás, a POME ügyvezetője.

Minden adta magát, hogy a különböző területeket lefedő, mégis egy irányba mutató kompetenciákat egy ernyőmárka alá integrálják.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.