2017. június 12.

Impresszíven lépett a marketing színtérre a POME

A #TSMA17 arany után a Kreatív content marketing versenyén, a CMA-n egy aranyat és egy bronzot nyert a #sparklingbudapest youth marketing kampányával.

A POME mozaikszó a Procter & Gamble szakzsargonjából indult világhódító útjára. A Point Of Market Entry az a pont, amikor valaki először válik nyitottá egy termékkategória befogadására. A P&G nincs egyedül e pillanat fontosságának felismerésében, az elmúlt néhány évben a cégek sora tette magáévá az entry point marketing szemlélet- és eszközrendszerét. Együtt vallják, hogy a megfelelő pillanatban, a megfelelő módon elért „szűz fogyasztó” optimális esetben akár egy életre hűségessé tehető az adott márka iránt. Hiába, a régi igazság itt is érvényes: az első benyomás a legfontosabb.

Itthon mostanáig nem létezett kimondottan erre a területre specializálódott ügynökség, így a most színre lépő POME egyedi szemléletével és komplex szolgáltatásaival hiánypótló szereplője lehet a piacnak. Az ügynökség azonban nem a derült égből robbant be a magyar marketing világába, hiszen a szakmai körökben közel húsz éve jól ismert Iskolamarketing csapata hívta életre az új formációt. Az óvodai, iskolai és egyetemi kampányokra specializálódott Iskolamarketing az utóbbi időben szintet lépett a youth marketing területén, hiszen 17-22 éves fiatalokból álló „különleges kreatív egységet” foglalkoztat fiatalokat megcélzó kampánykoncepciók kidolgozására. A portfólió tovább bővült, mikor az ügynökség játszóházi marketinggel is bővítette repertoárját.

„Az oktatási intézményeken belül sokszor nemcsak a diákokat, hanem a szüleiket is szerettük volna elérni, játszóházi portfólióbővítésünk során még inkább fókuszba került az eggyel idősebb (25-45 éves fiatal szülők) célcsoport, tehát organikusan nőtte ki magát ez a két irány. Ami összeköti őket, az a POME pillanatok átlagosnál nagyobb sokasága” – mondta el Bendl Mátyás, a POME ügyvezetője.

Minden adta magát, hogy a különböző területeket lefedő, mégis egy irányba mutató kompetenciákat egy ernyőmárka alá integrálják.