2014. április 29.

Indiában vett a Voda

Helyi sajtójelentések szerint baráti áron vált az addig is többségi tulajdonosként irányított helyi vállalkozás egyetlen gazdájává.

Helyi sajtójelentések szerint baráti áron vált az addig is többségi tulajdonosként irányított helyi vállalkozás egyetlen gazdájává.

A Vodafone India előtt ráadásul meredek növekedési pálya áll(hat), s akár az ország legnagyobb előfizetőszámú szolgáltatója lehet. A brit távközlési társaság márciusban vásárolta fel a maga 64 százaléka mellé kisebbségi részvényesek papírjait, most pedig az utolsó pályán lévő partner, a Piramal Enterprises részesedését szerezte meg.

Az összesen egymilliárd fontosra becsült kivásárlás előzménye, hogy tavaly ősszel megszűnt az a korlátozás, amely szerint külföldi befektetők nem szerezhetnek 74 százaléknál nagyobb részesedést indiai vállalkozásokban. Helyi sajtójelentések szerint a Vodafone India célja lehet a Tata-csoport és a japán DoCoMo közös mobilcégének megszerzése, miután az vesztesen került ki a legújabb frekvencia-aukcióból. Ezzel a Bharti Airtel-t beelőzve a helyi mobilpiac legnagyobb szereplőjét hozhatnák létre.

Új város csatlakozott a Coca-Cola dunai projektjéhez

2 napja

A Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a felelős vízhasználat fontosságára.

Innovációs versenyt hirdet az SAP

2 napja

15 ezer eurós összdíjazású, kétfordulós régiós innovációs versenyt hirdet az SAP, a Techstars accelerátorral közösen. A résztvevőknek nagyvállalatok létező problémáit kell megoldaniuk.