2018. március 07.

Indul a Design Terminal mentorprogramja

A Design Terminal tavasszal induló hatodik mentorprogramjára 125 startup jelentkezett, közülük a legjobb hat került be a három hónapos, intenzív vállalkozásfejlesztő programba.

A jelentkezők a világ 25 országából érkeztek, többek között Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból, valamint Tajvanról. A kiválasztott hat csapatból három magyar, egy-egy csapat pedig izraeli, brit és lett.

A tavaszi mentorproramban induló magyar csapat fejlesztése a GloveEye, a kesztyűhöz hasonlítható termék segítségével a látássérültek hagyományos könyvet vagy hivatalos iratot is el tudnak olvasni. A Nold Technologies egy okosotthon-eszközökre specializálódott szoftver- és hardverfejlesztő startup. Szintén magyar résztvevő még a CollMot egy multi-drón szolgáltatást biztosító startup. Fejlesztéseikkel arra törekszenek, hogy a drónokat többek között a mezőgazdaságban és a környezetvédelemben is használják.

A lett csapat fejlesztése a LearnIT, amivel az általános iskolásokat lehet kódolásra oktatni. Az izraeli fejlesztés a FabriXense az orvosi vizsgálatra alkalmas intelligens ruházatok területét érinti. A brit csapat innovációja pedig Studyx, ami egy tréning-szolgáltatás.

Az MTI-n megjelent közlemény szerint a szervezet 2017 óta a mentorprogramra kifejezetten olyan kezdő vállalkozások jelentkezését várja, ahol az innovatív ötlet a közösség jólétét szolgálja és egy társadalmi kihívásra kínál megoldást. Példaként említették, hogy az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekes székesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS.

A Design Terminal az MTI érdeklődésére közölte, hogy az eddigi mentorprogramokban 38 csapat vett részt, nagy részük (34 csapat) magyar volt.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.