2013. december 12.

Indul a magyar Spotify

Ingyenes és prémiumcsomaggal, valamint márkapartnerrel rajtol a nemzetközi streaming szolgáltatás.

Ingyenes és prémiumcsomaggal, valamint márkapartnerrel rajtol a nemzetközi streaming szolgáltatás.

Mától használhatják a magyar fogyasztók a Spotify ingyenes zeneszolgáltatását azonnali, legális hozzáféréssel több mint 20 millió zeneszámhoz, mobilon és számítógépen. A streaming szolgáltatás két csomaggal indul: a Spotify Free ingyenes, míg a Spotify Premium offline elérést, jobb hangminőséget és hirdetésmentességet kínál, havi 4,99 euróért.

A Spotify az összes nagyobb és számos független kiadóval, valamint digitális zeneterjesztővel való megállapodás után indul el Magyarországon, hazai partnere a KFC.

A magyar starttal párhuzamosan 19 további országban is elindul a szolgáltatás, valamint ingyenesen elérhetővé válik okostelefonon és (iOS és Android operációs rendszert használó) tableteken is.

A klasszikus rockzene hívei pedig annak örülhetnek, hogy immár a Led Zeppelin összes albuma is elérhető a Spotify felületén.

A Spotify világszerte 55 piacon, több mint 24 millió aktív felhasználóval és több mint 6 millió előfizetővel rendelkezik. A 2008-as bevezetés óta több mint egymilliárd USD jogdíjat termelt a jogtulajdonosoknak, és az IFPI 2011-es felmérése szerint mára a kiadók második legnagyobb digitális zenei bevételi forrása Európában - írja a sajtóközlemény.

Címkék: spotify kfc zene