2010. április 23.

Infocenter.hu: Fellegi ki, Nyerges, Stumpf be

Kiszállt a több jobboldalinak mondott orientációjú médiumot is tulajdonló Infocenter.hu Zrt.-ből a leendő kormány tagjaként emlegetett Fellegi Tamás.

„2010. április 22-én Dr. Fellegi Tamás, az Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. többségi tulajdonosa értékesítette a vállalatban meglévő teljes tulajdonrészét” – olvasható a Heti Válasz honlapján. A közlés szerint az Infocenter.hu Zrt. összesen 52 százalékos új tulajdonosai: Dr. Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa és Fellegi Tamás eddigi üzlettársa, valamint Dr. Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke. Arról, hogy kettejük között milyen aránban oszlik meg a tulajdon, nem szól a tájékoztatás.
Mint írják, a tulajdonosváltást követően az Infocenter.hu Zrt vezérigazgatói feladatait Dr. Nyerges Zsolt vette át. A tranzakció során a dán DEFAP pénzügyi csoport tulajdonában lévő Central Media Aps. tulajdonrésze változatlan maradt. Az Infocenter.hu Zrt. médiapiaci stratégiája továbbra is a magyarországi elektronikus és nyomtatott média szegmensek között kínálkozó szinergiák megteremtése és felkínálása a hirdetők számára.
A váltás okairól a közlemény nem szól. Korábbi sajtóinformációk az infrastrukturális vagy az állami vagyonnal foglalkozó tárca élére említették esélyesnek Fellegi Tamást.