2017. augusztus 30.

Ingyen reklámozhattak

A két éve tartó jogsértést, illetve kivételezést akarják most utólag legalizálni.

"Garancsi István reklámérdekeltsége már két éve úgy keres reklámjaival a budapesti villanyoszlopokon, hogy arra közben sem engedélyt nem kért, sem oszlop- vagy közterület-használati díjat nem fizet" - írja a hvg.hu és a zoom.hu oldalakra hivatkozva az Index.

Az öt éve még Orbán Viktorral barátságban lévő Simicska Lajos MAHIR-ját zavarták az elefántfülnek nevezett oszlophirdetésekben utazó spanyol-magyar ESMA reklámjai, be is tiltották arra hivatkozva, hogy balesetveszélyesek. A cég ezek után csődbe ment, majd Garancsi István megvette. Erre a Fidesz kezdeményezte a reklámtilalom feloldását, amelyet azzal magyaráztak, hogy mégsem olyan veszélyesek a villanyoszlopos táblák, mint hitték.

Az oszlopreklám-tilalom feloldása után az ESMA reklámokat helyezett ki a villanyoszlopokra anélkül, hogy erre a fővárostól engedélyt vagy hozzájárulást kért volna, valamint közterület-használati vagy oszlophasználati díjat fizetett volna, tehát a cég lassan két éve jogosulatlanul és ingyen használja városszerte ezeket a felületeket.

Forradalom újratöltve

Médiapiac2 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.