2017. augusztus 30.

Ingyen reklámozhattak

A két éve tartó jogsértést, illetve kivételezést akarják most utólag legalizálni.

"Garancsi István reklámérdekeltsége már két éve úgy keres reklámjaival a budapesti villanyoszlopokon, hogy arra közben sem engedélyt nem kért, sem oszlop- vagy közterület-használati díjat nem fizet" - írja a hvg.hu és a zoom.hu oldalakra hivatkozva az Index.

Az öt éve még Orbán Viktorral barátságban lévő Simicska Lajos MAHIR-ját zavarták az elefántfülnek nevezett oszlophirdetésekben utazó spanyol-magyar ESMA reklámjai, be is tiltották arra hivatkozva, hogy balesetveszélyesek. A cég ezek után csődbe ment, majd Garancsi István megvette. Erre a Fidesz kezdeményezte a reklámtilalom feloldását, amelyet azzal magyaráztak, hogy mégsem olyan veszélyesek a villanyoszlopos táblák, mint hitték.

Az oszlopreklám-tilalom feloldása után az ESMA reklámokat helyezett ki a villanyoszlopokra anélkül, hogy erre a fővárostól engedélyt vagy hozzájárulást kért volna, valamint közterület-használati vagy oszlophasználati díjat fizetett volna, tehát a cég lassan két éve jogosulatlanul és ingyen használja városszerte ezeket a felületeket.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.