2011. január 14.

Innovációra gyúrnak a marketingesek

Akár árazásról, akár disztribúcióról van szó, idén nem szabad visszafogni a kreativitást - derül ki egy kutatásból.

Akár árazásról, akár disztribúcióról van szó, idén nem szabad visszafogni a kreativitást - derül ki a Forrester Research kutatásából, amely marketinges döntéshozók megkérdezésével készült.

Marketingigazgatókat kérdezett meg a Forrester Research az AdAge megbízásából az idei évi prioritásokról. Mint kiderült, a büdzsé féltés idén is erős, így 52% leginkább hatékonyan szeretné maximalizálni a marketingköltéseit.

A másik fontos törekvés az innovációt támogató vállalati kultúra meghonosítása. A vezetők úgy látják, nem lehet visszafogni a kreativitást, a 4P bármelyikéről van is szó. 38% ennek fényében adaptívabb marketingstruktúrát alakítana ki a cégénél.

Az eredményekből az látszik, hogy a marketinges döntéshozók igyekeznek a gyorsan változó fogyasztói igényeket közelről monitorozni, s ha lehet, elébük vágnának, a puszta követés helyett.

A kutatócég úgy látja, a fogyasztókkal való lépéstartáshoz a gyorsaság és az agilis viselkedés a legfontosabb, viszont az üzleti realitásokat figyelembevevő befektetésekhez a marketingigazgatók elengedhetetlennek tartják a megfelelő adatokkal való alátámasztást.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.