2016. június 30.

Innovatív kutatás a BBC-nél

A BBC Worldwide digitális és hagyományos kutatási módszerek kombinációjától reméli a közönség jobb megértését.

David Boyle, a BBC Worldwide kutatásért felelős ügyvezető alelnöke az IIR konferenciáján ismertette a vállalat kutatási gyakorlatát. Az új, digitális elemzési eszközök, mint például az Affinio segítik a nézői szokások és trendek aprólékosabb, a hagyományos szegmentációs technikáknál mélyebb megértését. „Ahelyett, hogy megnézné, mit mondanak az emberek például a Top Gear-ről, az Affinio a Top Gear minden twitteres követője esetében megvizsgálja, miket követ még. Így még akkor is sokat megtudhatunk arról, kik ők, ha soha nem is beszélnek a műsorról.” Az eszközt a BBC Earth nézőközönségének szegmentálásához és az ő motivációik megértéséhez is felhasználták.

Ugyanakkor az új megoldások nem helyettesítik, hanem kiegészítik a hagyományos eszközöket. A Doctor Who esetében például az Affinio által alkotott szegmenseket összevezették a korábbi kvantitatív kutatások eredményeivel. A különböző megközelítések együttes alkalmazása Boyle szerint HR-kérdéseket is felvethet, különösen, ha egy szakembernek csak az egyik oldallal van tapasztalata. „A kvantitatív kutatásról már nem lehet elkülönítetten beszélni. Egy insight szakembernek őrült tudósként különböző eszközöket és képességeket kell ötvöznie, hogy az adott üzleti problémára választ találjon.”

(Forrás: Warc)

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.