2016. május 25.

Innovatív rendszert hoz be a piacra az euroAWK

A médiavásárló cégek már az őszi reklámkampányok tervezése során is igénybe vehetik a Magyarországon egyedülálló fejlesztést.

A nyár folyamán a magyar közterületi reklámpiacon is elérhetővé válik a cseh fejlesztésű, reklámkampányok ügyféligényekre optimalizált tervezését segítő IMS (Inventory Mapping System) nevű program, miután a német euroAWK GmbH a német, cseh és szlovák piacain szerzett tapasztalatokra építve teljes nemzetközi ügyfélköre számára elérhetővé teszi a fejlesztést.

Az IMS a korábbi rendszerekhez képest jelentősen nagyobb számú és komplexebb adatokat tárol mind a reklámfelületekről, mind az eszközök környezetéről, illetve a POI-król (Point of Interest), amelyeknek köszönhetően a reklámkampányok az ügyfél igényeire szabva, nemcsak területenként, de egyedi felületenként is optimalizálhatók. Az adatbázis olyan részletekre is kitér, mint a felület magassága, illetve az úttesthez mért szöge és távolsága, a takarások helye és mértéke vagy a forgalom iránya, nézőpontja és intenzitása, emellett a rendszer lehetővé teszi a legfőbb, sőt akár az ügyfél által előállított és a rendszerbe betöltött POI-k (pl. üzletek, áruházak, szolgáltatók, pénzintézetek, közintézetek, saját üzletek) szerinti kampány-optimalizálást is.

„A program már több országban bizonyított, a médiavásárló cégek számos plakátcégen keresztül már több százezer köztéri reklámfelületet az IMS-en keresztül választhatnak ki és illeszthetik be saját igényeik szerint összetett köztéri reklámkampányaikba. A rendszer csak Németországban közel félmillió óriásplakát, citylight és egyéb hirdetési felületek adatait tárolja és rendszerezi, és az euroAWK további két piacán, Csehországban és Szlovákiában is tízezres nagyságrendről beszélhetünk. A magyar leányvállalat közel 3000 budapesti és vidéki felületének adatait folyamatosan töltjük fel a programba, hamarosan így már az országos kampányok tervezése is lehetővé válik” – mondta el Boda János, az euroAWK értékesítési vezetője.

Hozzátette: „A programot az egyes piacokon több szereplő is alkalmazza, ezáltal a médiavásárló cégek a reklámfelületek egészen széles kínálatából választhatnak mind a helyszíneket, mind a felületek típusát tekintve. Mivel az euroAWK magyarországi ügyfelei igényeinek teljes körű kielégítése érdekében a hazai reklámpiac több szereplőjével is együttműködik, tervei közt szerepel, hogy egyedi együttműködések keretében az ő számukra is elérhetővé teszi a felületet.”

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.