2016. május 30.

Integrált médiamonitoring a Neticle-től

Offline tartalmak figyelésével és elemzésével bővítette portfólióját a Neticle.

A Neticle Technologies 2013 óta van piacon, első terméke és egyben portfóliójának zászlóshajója a Neticle online médiafigyelő- és elemzőrendszer, mely automatikus nyelvi algoritmusaival az online médiaelemzést üzleti döntéstámogatói szintre emelte. A startup jelenleg már három önálló termékkel van jelen két ország piacán. Egy hazai sajtóügynökséggel kötött stratégiai megállapodás révén pedig idén júniustól offline tartalmak monitoringjára is kiterjeszti szolgáltatásai körét.

A stratégiai partnerség révén a Neticle médiafigyelő és elemző rendszer által figyelt és elemzett tartalmak köre jelentősen kibővül, a gyakorlatilag teljeskörű online média és nyilvános közösségi média lefedettség kiegészül nyomtatott sajtó, rádió- és televízió tartalmakkal is. Így mostantól nemcsak online, hanem offline tartalmak is megrendelhetővé válnak, a Neticle rendszerében pedig minden médiatér egységes formátumban, koherensen elérhető és egyszerűen kezelhető lesz. A felhasználók a Facebook-említésektől a televíziós hír találatokon át minden releváns média tartalmat szöveg- és véleményelemezve megkaphatnak.

A Neticle csapata az offline tartalmak bevonásán kívül számos más fejlesztésen is folyamatosan dolgozik. Így jelenleg az Instagram, az App Store és Google Play tartalmak bevonása is folyamatban van, valamint az év végéig nyelvészettel támogatott social media management és üzleti intelligencia funkciókat is bevezetnek, a felhasználók pedig egy integrált médiaközponton keresztül tudják majd nemcsak figyelni, de alakítani is a médiajelenlétüket.