Szalay Dániel 2013. július 12.

Interaktív fesztivál-kampányban a Telekom

A VOLT-on nagyon bejött a Telekomnak az Instagram-kampány, így hát a Balaton Soundon is elsütik az ötletet. De más aktivitásokkal is készültek.

A VOLT-on nagyon bejött a Telekomnak az Instagram-kampány, így hát a Balaton Soundon is elsütik az ötletet. De más aktivitásokkal is készültek. Internetkamion, koktélok, élő streaming, buszos transzfer..

Nagyon bejött a kirowski Isobar Instagram játéka a VOLT-on, amelyet a Magyar Telekomnak fejlesztett ki: a fesztiválozók közel 4 ezer „élményt” töltöttek fel az y2013.hu-ra és több mint 5 és fél ezer csúszda animgif készült.

Telekom-kitelepülés (fotó: Kreatív)

A feltöltött fotók mennyiségéből látszik, hogy nem csak a vizuális imázskampánynak, de a helyszíni aktivitásnak is abszolút megvan a létjogosultsága a fesztiválokon – és ezt a lehetőséget a telekommunikációs piac márkái nagyon jól tudják hasznosítani.

Hasonló fogadtatása számítanak a már javában tartó Balaton Soundon és a július végi Campus Fesztiválon is. A y2013.hu-n fut újra többek közt az „élménnyel fizetős” Instagram játék, melynek lényege, hogy a #cashtag címkével ellátott, „instás” fotókért különféle fesztivál-kellékekhez (strandpapucs, fesztiválpárna, napszemüveg) vagy koktélokhoz juthatnak a fesztiválozók a telco cég színeivel megegyező kisbusznál. Az élményfolyam, illetve az élményekért cserébe kapható fesztivál-kellékek az y2013.hu oldalon vannak fent, ahol a fotózók saját Instagram nevükre keresve azt is megnézhetik, hogy a képeikért mi mindent kaphatnak.

A Magyar Telekom egyébként a VOLT névadó szponzora, a Sound-on és a Campuson pedig szponzor: így a magenta szín mindenhol megjelenik a fesztiválokon. A kirowski Isobar magenta színű Csúszdája – amely már tavaly is nagy siker volt – idén megint az egyik bejutási mód volt a VOLT-on, sőt extraként a becsúszókról GIF-ek is készültek. Ahogy a VOLT-on is, a Soundon és a Campuson további magenta installációk is lesznek: Magyar Telekom internetkamion fényvezérlésselés a már említett VW kisbusz, amelynél az Instagramra feltöltött fesztiválélmények koktélokra válthatók át. A szolgáltató kisebb buli helyszíneket is felállít.  A fenntartható fejlődés jegyében a fesztiválokon van telekomos, újrahasznosítható re-pohár is; valamint a Telekom a hello holnap! CSR-programmal is jelen volt a VOLT-on tematikába illeszkedő robotépítő aktivitással: kortárs magyar képzőművészek használt telefonokból állítottak össze robotot.

Élő streaming a Soundról is

A Telekom és a Ustream együttműködésének köszönhetően számos koncert streaming közvetítését követni lehet a www.telekom.hu/fesztivalok oldalon. Aki letölti a Balaton Sound alkalmazást, az a mobilján is egyszerűen elérheti a koncerteket (a streaming a More/Továbbiak menüpontból érhető el).

A Telekom Teraszon esténként elektronikus zenével, napközben lounge hangulattal, 4G mobilinternettel és további izgalmas fesztiválélményekkel várja a Balaton Sound látogatóit a távközlési óriás. Akik különleges, mozgó partyfotókat szeretnének készíteni, azok a "Gif it to me" fotósok segítségével ezt is megtehetik. Akik pedig csak egy kis ejtőzésre vágynak, azok a kempingben a hatalmas, magentába játszó spirál árnyékában pihenhetik ki a Defender DJ aktív közreműködésével átmulatott éjszakákat.

A fesztiválra utazók kényelmét szolgálja a Déli pályaudvar Volán buszmegállója és a Zamárdi Volán megállója között közlekedő ingyenes Telekom busz is, melyen 45 fő számára biztosítanak helyet. Üzemel ezenkívül egy kisbuszos transzfer is a fesztiválterület és Zamárdi vasútállomás között, ugyancsak a cég támogatásával.

A cikk szerzője Szalay Dániel

Nézze meg Szalay Dániel teljes profilját a Ki Kicsoda? oldalunkon.