2017. december 14.

Irodalmi klasszikusok a Theodora palackjain

A közönségszavazás útján kiválasztott sorokat a Balaton és a Balaton-felvidék ihlette.

A festői Balaton és a Balaton-felvidék mindig is erősen kötődött a hazai művészetekhez, a táj és a természet szépsége számos költőt és írót megihletett. A Theodorának a forrásai a Káli-medencében, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park legszebb táján, érintetlen természeti környezetben találhatók.

A Theodora novemberben szavazást indított Facebook-követői között, akik olyan művekből választhattak, amelyek témája a Balaton és a Balaton-felvidék. November 17-én zárult a szavazás; a legtöbb voksot kapó három költemény egy-egy részlete – Kisfaludy Károly: Messze fénylik a Balaton, Garay János: Balatoni kagylók és Krúdy Gyula: Balatoni szívhalászat (Nyári romantika) – januártól a Theodora-palackok címkéire kerül.

„Talán nincs is olyan honfitársunk, akit ne kötne szép emlék vagy élmény a Balatonhoz. Szerettük volna, hogy a fogyasztóink kifejezhessék kötődésüket ehhez a tájhoz, ezért olyan irodalmi műveket választottunk, amelyek ihletője a balatoni vidék. A három legtöbb szavazatot kapott irodalmi mű egy-egy részlete januártól rákerül a Theodora Kékkúti és a Theodora Kereki ásványvizes palackok címkéire” – mondta el van der Wildt Nikolett, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. marketingvezetője.

A legjobb vers kiválasztásában a Kultúrpart online kulturális magazin szerkesztősége adott szakmai segítséget.

„Ugyan mindenkiben más emléket ébreszt, a Balaton könnyen megihlet szinte bárkit. Olyanokat is, akik korábban soha nem próbálkoztak versírással. Hálás volt a feladat, mert lelkes amatőr rímfaragók alkotásai közül válogattunk. A beérkezett pályaművek közül megpróbáltuk a legeredetibbet díjazni, így esett a választás Nagy Szandra három versszakos költeményének utolsó néhány sorára” - mondta el Kalmár András, a Kultúrpart főszerkesztője.

A különleges címkék januártól kerülnek a boltok polcaira a 1,5 és 0,5 literes Theodora palackokon.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

1 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.