2012. július 02.

Ismét Business Superbrand az Ipsos

A Business Superbrands bizottsága az Ipsos Zrt.-t 2012-ben is érdemesnek találta a rangos elismerésre.

Idén ötödik alkalommal ült össze a 14 tagú, független szakemberekből álló zsűri, akik a Dun&Bradstreet adatbázis, valamint szakmai kamarák és szövetségek segítségével döntöttek arról, mely brandek viselhetik az üzleti márkáknak ítélt Business Superbrands védjegyet. A bizottság az Ipsos Zrt.-t 2012-ben is érdemesnek találta a rangos elismerésre.

A nemzetközi Superbrands Programot több mint másfél évtizeddel ezelőtt marketinggel és kommunikációval foglalkozó szaktekintélyek köre indította útjára Nagy-Britanniában. Céljuk kettős volt: a kiemelkedő erejű márkák reflektorfénybe állítása, valamint követendő példák bemutatása a fejlődni, tanulni kívánó piaci szereplők számára. A program az indulás óta a világ minden részén ismertté vált, ma már 5 földrész 88 országában van jelen.

A Magyarországon nyolc éve működő Superbrands program mellett 2008-ban először indult el a nemzetközi piacon már évek óta meghatározó Business Superbrands program. A Business Superbrands az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbbjait mutatja be, azaz olyan magyarországi cégeket, illetve márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókat, hanem vállalkozásokat, szervezeteket szolgálnak ki. A bizottság elé kerülő lista a Dun&Bradstreet adatbázisa alapján, továbbá a legjelentősebb hazai szakmai szervezetek és szövetségek ajánlásainak figyelembevételével jött létre. Ebbe a mintegy 3000 márkát/céget tartalmazó listába egyaránt beletartoznak a legnagyobb nyereségű hazai cégek csakúgy, mint – az egyes szektorok iparkamarái, egyesületei, szakmai szervezetei által javasolt – kisebb vállalkozások, melyek az üzleti élet kiválóságainak számítanak.

„A Business Superbrands védjegy értékét a többi között az adja, hogy a díjat odaítélő bizottság neves szakemberekből áll, akik döntésükkel tanúsítják a díjazott márka sikerességét. A jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, a címre sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet. A hétköznapokon valamennyi kollégám sokat tett azért, hogy rászolgáljunk az elismerésre. Erős és a piacon meghatározó márkát építünk, amelynek a múltja mellett jövője is van" - mondta az elismerésről Géczi Tamás, az Ipsos vezérigazgatója.

 

Címkék: ipsos géczi tamás