2013. augusztus 02.

Ismét arculatot vált az MNB

A Magyar Nemzeti Bank újra arculati megújulásra költ. Itt a magyarázat, hogy miért.

A Magyar Nemzeti Bank újra arculati megújulásra költ. Itt a magyarázat, hogy miért.
Ez a logó is lecserélődik majd
A lakosság összetévesztette ezt a logót

Mielőtt a legutóbb 2010-ben megújított arculat újabb cseréjéről döntött a jegybank, az általa kiadott magyarázat szerint országos közvéleménykutatást végeztetett a mostani arculatára vonatkozóan. A GfK Hungária által elvégzett kutatás eredményei szerint az MNB hét „pálcikából" álló emblémája nem közvetíti a jegybanki értékeket. A lakosság a jelenlegi logót állítólag összetévesztette más magyar és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival. Az országos kutatás eredményei a Magyar Nemzeti Bank szerepének és működésének megfelelő új arculat bevezetésének igényét igazolták vissza - írja a jegybank közleménye.

A Matolcsy György vezette jegybank az új arculat megtervezésére pályázatot hirdetett, amelyet 3,5 millió forintos árat tartalmazó ajánlatával a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. nyert meg. Az arculatváltással összefüggő munkák már el is kezdődtek, ennek során a Magyar Nemzeti Bank korábbi emblémáit, valamint külföldi jegybankok jelenlegi logóit is megvizsgálják a tervezők.

A jegybankban jelenleg folyik az arculatváltás előkészítése, az új emblémát a közvélemény augusztus 20-án ismerheti meg. A megújulással összefüggő tervezési, nyomdai, informatikai és egyéb kiadások összesített tervezett maximális költsége 12 millió forint.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.