2013. augusztus 02.

Ismét arculatot vált az MNB

A Magyar Nemzeti Bank újra arculati megújulásra költ. Itt a magyarázat, hogy miért.

A Magyar Nemzeti Bank újra arculati megújulásra költ. Itt a magyarázat, hogy miért.
Ez a logó is lecserélődik majd
A lakosság összetévesztette ezt a logót

Mielőtt a legutóbb 2010-ben megújított arculat újabb cseréjéről döntött a jegybank, az általa kiadott magyarázat szerint országos közvéleménykutatást végeztetett a mostani arculatára vonatkozóan. A GfK Hungária által elvégzett kutatás eredményei szerint az MNB hét „pálcikából" álló emblémája nem közvetíti a jegybanki értékeket. A lakosság a jelenlegi logót állítólag összetévesztette más magyar és nemzetközi szervezetek hasonló emblémáival. Az országos kutatás eredményei a Magyar Nemzeti Bank szerepének és működésének megfelelő új arculat bevezetésének igényét igazolták vissza - írja a jegybank közleménye.

A Matolcsy György vezette jegybank az új arculat megtervezésére pályázatot hirdetett, amelyet 3,5 millió forintos árat tartalmazó ajánlatával a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft. nyert meg. Az arculatváltással összefüggő munkák már el is kezdődtek, ennek során a Magyar Nemzeti Bank korábbi emblémáit, valamint külföldi jegybankok jelenlegi logóit is megvizsgálják a tervezők.

A jegybankban jelenleg folyik az arculatváltás előkészítése, az új emblémát a közvélemény augusztus 20-án ismerheti meg. A megújulással összefüggő tervezési, nyomdai, informatikai és egyéb kiadások összesített tervezett maximális költsége 12 millió forint.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

15 órája

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)