Idén harmadik alkalommal vezeti az ACG Reklámügynökség az M+ Listát. A lista az ügynökségeket a kreatív és hatékonysági versenyeken elért éves összeredményük alapján rangsorolja. Az ACG 2017-ben – 13 kampányával összesen 30 díjat nyerve – összesített első helyezése mellett első lett a független ügynökségek rangsorában és a hatékonysági listán is. Az ügynökség PR részlege, az ACG PRo a 4. helyezést érte el a PR-listán.

Az ACG az M+ Lista alapítása óta harmadszor ért el összesített első helyezést a szakmai megmérettetésen, amely hiteles és transzparens módon összegzi a magyarországi ügynökségek és kampányok hazai, illetve nemzetközi versenyeken elért éves eredményeit - olvasható lapunknak elküldött közleményben. A listát a Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Kreatív magazin közösen jegyzi.

Mint írják, az ügynökség legsikeresebb munkái 2017-ben a Golden Drum reklámfesztiválon film kategóriában arannyal díjazott „Meddig Mehet!” családon belüli erőszak ellenes kampány, valamint a Soproni számára készített „Ami közös bennünk”, a márkát újrapozicionáló nagy integrált kampánya voltak.

„Az elmúlt időszak nagyon izgalmas volt számunkra:

2017 májusában harmadik alkalommal lettünk világelsők a független ügynökségek közt az Effie World Wide által létrehozott Effie Efficiency Index alapján, majd az Év Ügynöksége lettünk az Arany Penge kreatív fesztiválon, aztán novemberben újra a legtöbb díjat nyertük az Effie hazai fordulóján. Idén januárban hivatalosan is megnyitottuk új irodánkat, most pedig a hazai ügynökségek hivatalos rangsoraként elismert M+ lista vezető pozícióját ünnepelhetjük. De ezzel szerencsére nem értek véget az izgalmak: ma kiderül az is, hogy szerepeltünk új székházunkkal az Év Irodája versenyen” – fogalmazott Blaskó Nikolett ügyvezető a közleményben.

„Nagyon büszkék vagyunk a PR-listán elért helyezésünkre, és az külön öröm, hogy mindezt nem önálló ügynökségként, hanem egy reklámügynökség PR divíziójaként tudtuk elérni” – mondta Mentes Endre, az ACG PR feladatokért felelős vezetője.

Mint ismeretes egyfajta listaháború zajlik a médiaügynökségek, de leginkább a MAKSZ, illetve a Republic Group között. Ennek középponjtában az Agency Toplist áll, amellyel kapcsolatban a DeepInsight múlt héten közleményt adott ki. Az előzményeket a cikk alatt olvashatják.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.