Idén harmadik alkalommal vezeti az ACG Reklámügynökség az M+ Listát. A lista az ügynökségeket a kreatív és hatékonysági versenyeken elért éves összeredményük alapján rangsorolja. Az ACG 2017-ben – 13 kampányával összesen 30 díjat nyerve – összesített első helyezése mellett első lett a független ügynökségek rangsorában és a hatékonysági listán is. Az ügynökség PR részlege, az ACG PRo a 4. helyezést érte el a PR-listán.

Az ACG az M+ Lista alapítása óta harmadszor ért el összesített első helyezést a szakmai megmérettetésen, amely hiteles és transzparens módon összegzi a magyarországi ügynökségek és kampányok hazai, illetve nemzetközi versenyeken elért éves eredményeit - olvasható lapunknak elküldött közleményben. A listát a Magyar Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ) és a Kreatív magazin közösen jegyzi.

Mint írják, az ügynökség legsikeresebb munkái 2017-ben a Golden Drum reklámfesztiválon film kategóriában arannyal díjazott „Meddig Mehet!” családon belüli erőszak ellenes kampány, valamint a Soproni számára készített „Ami közös bennünk”, a márkát újrapozicionáló nagy integrált kampánya voltak.

„Az elmúlt időszak nagyon izgalmas volt számunkra:

2017 májusában harmadik alkalommal lettünk világelsők a független ügynökségek közt az Effie World Wide által létrehozott Effie Efficiency Index alapján, majd az Év Ügynöksége lettünk az Arany Penge kreatív fesztiválon, aztán novemberben újra a legtöbb díjat nyertük az Effie hazai fordulóján. Idén januárban hivatalosan is megnyitottuk új irodánkat, most pedig a hazai ügynökségek hivatalos rangsoraként elismert M+ lista vezető pozícióját ünnepelhetjük. De ezzel szerencsére nem értek véget az izgalmak: ma kiderül az is, hogy szerepeltünk új székházunkkal az Év Irodája versenyen” – fogalmazott Blaskó Nikolett ügyvezető a közleményben.

„Nagyon büszkék vagyunk a PR-listán elért helyezésünkre, és az külön öröm, hogy mindezt nem önálló ügynökségként, hanem egy reklámügynökség PR divíziójaként tudtuk elérni” – mondta Mentes Endre, az ACG PR feladatokért felelős vezetője.

Mint ismeretes egyfajta listaháború zajlik a médiaügynökségek, de leginkább a MAKSZ, illetve a Republic Group között. Ennek középponjtában az Agency Toplist áll, amellyel kapcsolatban a DeepInsight múlt héten közleményt adott ki. Az előzményeket a cikk alatt olvashatják.